x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cum identifici un Rolex autentic?

Cum identifici un Rolex autentic?

26 Mar 2024   •   15:21
Cum identifici un Rolex autentic?

Rolex, una dintre cele mai cunoscute și apreciate companii producătoare de ceasuri de lux, a lansat de-a lungul celor peste 100 de ani de existență numeroase colecții de prestigiu, majoritatea propunând piese în ediție limitată.

Dată fiind aprecierea pentru aceste ceasuri, cererea a crescut considerabil pentru fiecare model și, odată cu aceasta, și prețurile. Drept urmare, s-a creat un context pentru dezvoltarea unei piețe de ceasuri contrafăcute care imită foarte bine originalul și care trebuie evaluate cu ajutorul experților pentru a putea fi deosebite. Solicita oferta pentru Rolex de la Era Vault și descoperă cum arată, cum se simte și cum funcționează un ceas autentic!

Consultă un expert autorizat

În ultimii ani au apărut tot mai multe metode de contrafacere a ceasurilor de lux, Rolex fiind unul dintre cele mai țintite branduri datorită imaginii, valorii și costurilor foarte ridicate. Drept urmare, ori de câte ori ești în căutarea unui astfel de ceas, este necesar să iei legătura cu un expert care te poate ajuta să identifici semnele care indică dacă produsul ales este unul autentic sau nu. Odată cu avansul tehnologic, soluțiile de replicare sunt din ce în ce mai ingenioase și fidele modelului original, ceea ce face diferențierea foarte dificilă pentru un ochi care nu este antrenat în acest sens.

 

Un specialist poate analiza cu atenție detaliile care deosebesc modelul real, de la acuratețea mecanismului, la materialele utilizate, precizia la îmbinare, inscripții specifice și nu numai. În plus, metoda de analiză diferă de la un model la altul, ceea ce poate crea confuzie în cazul unei persoane fără pregătire în acest sens. În cazul Rolex Oyster Perpetual - 124300 - 41 mm, spre exemplu, imaginea unică a cadranului și felul în care acesta reflectă lumina, marcajele orare profilate din aur, metoda de îmbinare meticuloasă a zalelor brățării, dar și finisajele aproape de perfecțiune sunt principalele elemente distinctive care trebuie verificate cu mare atenție pentru a exclude riscul de a achiziționa un fals.

Examineaza seriile și documentele

De fiecare dată când achiziționezi un ceas de lux este esențial să primești toate documentele originale care atestă originalitatea produsului, în caz contrar poți concluziona de la început că ai de-a face cu un fals. Cea mai simplă metodă prin care poți verific autenticitatea produsului este să compari numărul de serie unic gravat pe interiorul carcasei sau pe spatele capacului cu cel înscris în documente. În cazul în care există neconcordanțe între cele două numere, probabilitatea să ai de-a face cu un fals este foarte mare.

Verifică autenticitatea mecanismului intern

Un ultim pas pe care trebuie să ai în vedere înainte să faci investiția într-o astfel de piesă de colecție este să analizezi cu ajutorul unui specialist mecanismul intern al ceasului. Rolex este renumit în special pentru precizia și exactitatea în funcționare de care fiecare produs dă dovadă, lucru imposibil de replicat la o calitate inferioară. Acest lucru poate reprezenta singurul factor diferențiator în cazul în care aspectul este 100% identic. Mecanismul special, materialele calitate superioară și elementele realizate în fabrici proprii sunt detaliile care fac ceasurile Rolex să fie atât de apreciate și să asigure o durată de viață ridicată. Fiecare model este proiectat să reziste impecabil în timp, acesta fiind unul dintre principalele motive pentru care tot mai mulți colecționari se orientează către un astfel de ceas în momentul în care își doresc să facă o investiție pe termen lung a cărei valoare crește considerabil cu fiecare an.

 

Urmează toți acești pași înainte de a achiziționa un Rolex din surse aparent nesigure, ori, pentru a evita orice fel de neplăceri, orientează-te doar către distribuitori autorizați precum Era Vault!

 

×