x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cum poți crește vânzările companiei cu programul ERP

Cum poți crește vânzările companiei cu programul ERP

09 Ian 2023   •   16:07
Cum poți crește vânzările companiei cu programul ERP

Cum poate o companie de retail să se adapteze permanent unor comportamente în schimbare? Răspunsul e simplu: găsind noi canale de comunicare, oferind prețuri competitive și experiențe plăcute în magazin și implementând programe de automatizare a fluxurilor de lucru.

Pentru toate acestea, un program ERP devine o soluție absolut necesară.

 

În prezent, companiile folosesc sistemele ERP în mod strategic pentru a-și îmbunătăți vânzările, pentru a-și consolida afacerea atât din punct de vedere logistic, cât și din perspectiva de marketing. Un soft ERP dedicat firmelor de comerț facilitează managementul eficient al stocurilor, al inventarelor și oferă clienților o experiență pozitivă. Astfel, angajații beneficiază de instrumentele potrivite pentru a se concentra pe procesul de vânzare deoarece operațiunile recurente sunt automatizate.

 

Gândește-te de exemplu că într-un magazin, prin utilizarea unui cititor de coduri de bare se reduce timpul de identificare în baza de date a unui produs dorit de client, iar prin scanarea unei etichete cu coduri de bare sunt aduse în fața vânzătorului datorită softului ERP toate informațiile legate de acel produs.

 

Iată doar câteva dintre modurile prin care un program ERP ajută la creșterea vânzărilor:

 

  • Automatizarea operațiunilor

 

Acesta este aspectul care interesează orice companie, corect? Integrarea programului ERP cu un magazin online de exemplu face vânzările mult mai simplu de efectuat, mai ales dacă lucrezi cu mai multe canale: magazin clasic, online, vânzări en-gross sau pe social media.

 

În lipsa unui program ERP, se poate întâmpla ca stocurile din magazinul fizic să nu fie actualizate la timp și sincronizate cu cele din depozit, astfel că poți rămâne fără produse exact în perioada cea mai prielnică pentru vânzări. Automatizarea stocurilor și comunicarea între diversele platforme pe care le folosești prin ERP elimină acest risc, fapt ce conduce la creșterea vânzărilor și profitabilitatea companiei.

 

  • Digitalizarea datelor

 

Echipa de vânzări care utilizează un program ERP va găsi toate informațiile de care are nevoie de oriunde și oricând. Cu toate datele clienților stocate într-o singură locație, prin tehnologia cloud, urmărirea unei vânzări de la început până la sfârșit va fi mult mai rapidă și ușoară.

 

Înregistrările detaliate despre clienți pot fi, de asemenea, păstrate în siguranță, inclusiv toate informațiile relevante, de la emailuri și informațiile de tranzacționare, până la istoricul vânzărilor, termenii de plată și cerințele de livrare.

 

  • Eficientizarea comenzilor

 

Capacitatea de a gestiona rapid comenzile este o parte esențială a oricărui proces de vânzare. Cu un program ERP un magazin își poate simplifica procesele de comandă. Utilizarea unui sistem ERP poate face acest lucru mult mai rapid decât utilizarea metodelor tradiționale de vânzare.

Software-ul ERP ajută un magazin online de exemplu în procesarea comenzilor prin automatizarea sau eficientizarea unor pași precum rezervarea stocurilor aferente comenzilor, alocarea produselor din depozite pe comenzi sau crearea documentelor de transport.

 

  • Îmbunătățirea relațiilor cu clienții

 

Comunicarea este cheia dezvoltării unei relații de afaceri. Un program ERP poate ajuta la construirea unei relații foarte bune cu clienții, furnizorii și partenerii de afaceri. Poate ajuta membrii echipei să mențină o comunicare eficientă, înregistrând în sistem preferințele clienților și etapele de referință ale comenzilor. Aceste informații detaliate și raportare permit, de asemenea, analizarea unor aspecte de marketing ce privesc îmbunătățirea relațiilor cu clienții și fidelizarea lor pe termen lung.

 

  • Eliminarea operațiunilor redundante

 

Înainte de a implementa un program ERP, majoritatea companiilor vor descoperi că departamentele lor păstrează datele într-un mod complet diferit decât în alte departamente.

 

Crearea unui sistem comun, a unei baze de date partajabile, va duce la creșterea productivității companiei datorită eliminării și repetării datelor și erorilor. Aceasta înseamnă că un sistem ERP ajută la eliminarea inconsecvențelor și la eficientizarea managementului datelor.

 

Sistemul ERP oferă un mod de lucru unitar pentru toate departamentele organizației. Cu toate datele stocate într-un singur loc, programul ERP oferă tuturor acces la aceleași informații, sincronizate și actualizate. Datele sunt migrate în mod automat, fluxul se desfășoară în timp real, iar accesul tuturor angajaților la informații inter-departamentale este mult simplificat. Acest lucru înseamnă că nu mai sunt sarcini repetate, erori de date și chiar înseamnă o reducere a datelor pierdute datorită backup-urilor programate și stocării în siguranță în cloud.

 

  • Reducerea erorilor umane

 

Procesarea manuală a comenzilor poate fi supusă erorilor umane inerente, ceea ce duce la întârzieri costisitoare. Dar, un program ERP va ajuta la automatizarea procesului de onorare a comenzilor și la expedierea lor, minimizând astfel greșelile.

 

Acesta permite echipelor de vânzări să se concentreze pe ceea ce aduce cea mai mare valoare în companie, fără să fie distrași de elemente minore ce pot fi scăpate poate din vedere. Facturile și comenzile pot fi, de asemenea, gestionate automat fără nicio intervenție umană cu sistemul ERP odată ce parametrii necesari sunt predefiniți.

 

  • Scalarea afacerii

 

Pentru multe companii, ERP vine ca un instrument valoros pentru reducerea costurilor de afaceri, eliminând operațiunile de lucru redundante în mai multe domenii, printr-un singur sistem unificat.

Dacă vei combina acest lucru cu viziunea de ansamblu asupra companiei, cu un control clar asupra performanței angajaților din toate departamentele, cu raportarea în timp real și accesul de la distanță prin cloud la orice informație, beneficiile financiare sunt foarte clare. Iar acest lucru conduce foarte simplu către dezvoltarea și scalarea business-ului către nivelul următor.

 

Dacă sunteți în prezent în căutarea unui program ERP, vă puteți baza pe echipa de specialiști de la NextUp. Cu o experiență aprofundată în furnizarea de software ERP pentru o gamă largă de industrii, echipa NextUp e pregătită să vă ajute să optimizați procesele comerciale.

 

×