x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cum poți obține rapid un împrumut în zilele de weekend

Cum poți obține rapid un împrumut în zilele de weekend

25 Feb 2022   •   14:27
Cum poți obține rapid un împrumut în zilele de weekend

După cum ai putut observa din propria experiență, situațiile neprevăzute nu țin cont de zilele săptămânii. De cele mai multe ori, acestea te prind pe picior greșit, când nu prea dispui de resursele financiare de care ai avea nevoie pentru a rezolva problemele sau urgențele apărute. Însă, trebuie să știi că există și soluții de creditare pe care le poți accesa rapid chiar și în weekenduri.

În general, băncile acordă împrumuturi de luni până vineri, în sucursalele proprii. Unele îți oferă și posibilitatea de a aplica online pentru accesarea unui împrumut, însă o cerere de finanțare făcută în weekend va primi „OK”-ul abia la începutul săptămânii următoare. Foarte puține sucursale sunt deschise și sâmbăta, însă operațiunile bancare desfășurate sunt restrânse, astfel că solicitările de creditare nu vor avea sorți de izbândă. În astfel de cazuri, în care vrei să obții un credit urgent online în weekend, poți opta pentru un credit rapid de la instituțiile financiare nebancare (IFN).

Avantajele unui credit rapid

Analizând ofertele disponibile pe piața nebancară, vei putea observa că majoritatea IFN-urilor pun la „bătaie” credite rapide de până la 4.000 de lei. În ceea ce privește rambursarea, vei putea achita creditul rapid, în funcție de IFN, în câteva luni, maximum câteva luni.

Însă, nu trebuie să-ți faci griji dacă ai nevoie de o sumă mai consistentă, întrucât unele IFN-uri îți pot oferi sume chiar și de până la 40.000 de lei, pe care va trebui să le rambursezi în cel mult 5 ani.

  1. Poți primi rapid banii în weekend.

Un prim avantaj constă în faptul că unele IFN-uri îți pot da undă verde la finanțare chiar și în zilele de weekend sau în cele de sărbătoare legală, când băncile trag obloanele. Astfel, dacă aplici pentru un credit rapid sâmbăta, banii îți vor fi transferați în contul tău bancar în aceeași zi. Vei avea acces la ei în mai puțin de 2 ore, în majoritatea cazurilor. Situația este puțin mai delicată în cazul solicitărilor făcute duminica, în funcție de IFN, întrucât programul de lucru este mai scurt. În unele cazuri, ar urma să intri în posesia împrumutului abia luni dimineață.

  1. Nu trebuie să faci niciun drum.

Dacă îți surâde ideea accesării unui credit rapid, nu trebuie să-ți faci griji cu privire la procedura de acordare. Întreaga „operațiune” se desfășoară online, astfel că poți aplica pentru un credit direct din confortul casei tale.

Pașii pe care trebuie să-i parcurgi sunt simpli, întrucât vei avea de completat un formular, pe site-ul IFN-ului. În general, vei primi aprobarea în mai puțin de 2 ore.  În unele cazuri, ți se pot cere și anumite documente, precum cele legate de veniturile tale (o adeverință de salariu, un extras de cont, o fotografie a talonului de pensie etc.).

  1. Condițiile de creditare nu îți vor da deloc bătăi de cap.

Este de notorietate faptul că IFN-urile vin în întâmpinarea clienților cu o serie de condiții de creditare destul de lejere. Comparativ cu băncile, instituțiile financiare nebancare pot acorda credite rapide chiar și clienților care au poprire asupra veniturilor sau celor care au fost raportați la Biroul de Credit.

Unele IFN-uri îți oferă finanțare chiar și dacă ai doar 1 lună de vechime la actualul loc de muncă sau dacă încasezi, lunar, venituri de 300 de lei.

Cum găsești un credit rentabil

Un credit rapid de la IFN-uri vine la pachet cu o serie de costuri mai piperate decât cele percepute de bănci. Tocmai de aceea, este important să fii atent la nivelul dobânzilor și la valoare DAE, aceasta din urmă indicându-ți costul total al împrumutului, în procente. Ia în calcul că unele IFN-uri îți permit să accesezi primul credit rapid fără dobândă. Însă, dacă vei călca pe bec și nu-ți vei plăti ratele la timp, valoarea DAE te va ustura grav la buzunare, trecând lejer de... 7.000%. Nici perioada de rambursare stabilită de IFN-uri nu este la fel de lejeră ca în cazul unui credit bancar de nevoi personale, mai ales dacă optezi pentru accesarea unei sume mai mici. Însă, ai avantajul de a obține finanțarea inclusiv în weekend de la anumite instituții financiare nebancare.

Poți găsi un credit rapid rentabil fără mari eforturi, respectiv fără a lua la puricat, pe cont propriu, cele câteva zeci de oferte disponibile pe piața nebancară. Este suficient să accesezi platforma de comparare Sortter și astfel vei putea avea siguranța că iei o decizie înțeleaptă.

Platforma Sortter poate fi folosită gratuit, prezentându-ți în detaliu cele mai avantajoase oferte de finanțare pentru nevoile tale. Pentru a avea acces la informațiile care te interesează – de la cele privind dobânzile și comisioanele până la condițiile de creditare – trebuie să introduci doar suma de care ai nevoie și perioada în care poți să o rambursezi. Astfel, Sortter îți va arăta, în mod transparent și concis, soluțiile de creditare care respectă criteriile tale. Comparându-le, vei afla care este cea mai bună opțiune pentru tine. În plus, poți afla rapid toate informațiile financiare defalcate despre orice împrumut, cu ajutorul calculatorului de credite disponibil gratuit pe platforma Sortter.

×