x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cursul Euro a revenit la cotaţia din 2006

Cursul Euro a revenit la cotaţia din 2006

de Corina Andriuta    |    07 Iun 2010   •   00:00

Problemele economice cu care se confruntă Grecia, Italia, Spania, Portugalia şi România – mai nou şi Ungaria - continuă să afecteze negativ valoarea monedei euro. Pe piaţa mondială valutară valoarea monedei euro, arată chel.kp.ru, a scăzut la cel mai mic nivel din ultimii patru ani. Şi surprizele nu se încheie aici...



Astfel,  un euro este cotat în prezent la1,19 dolari. O cotă atât de slabă moneda europeană nu a mai cunoscut din martie 2006. La o reuniune a miniştrilor de finanţe din 20 de ţări ( G 20) s-a decis să se economisească, adică să se scadă cheltuielile publice. Însă, după prognozele făcute de investitori, acest lucru va duce inevitabil la scăderea economiei în ţările din zona euro. În aceste condiţii mulţi experţi sugerează că în scurt timp dolarul şi euro se vor egaliza în valoare.

 În România, cotaţia LEU - principalele valute a cunoscut o prăbuşire fără precedent. Astfel, pe fondul degradării situaţiei economice, dar şi a instabilităţii politice, Banca Naţională a afişat cursuri istorice ale Leului. Astfel, un EURO este cotat la 4,21 Lei, moneda naţională pierzând peste un ban faţă de cotaţia de vineri. Şi Dolarul a cunoscut o cotaţie fără precedent, moneda americană fiind cotată cu 7 bani mai mult faţă de cursul de vineri. În aceste condiţii 1 Dolar USA se schimbă astăzi la o cotă de 3,52 Ron. 

 

“Am decis în unanimitate că stabilitatea monedei euro joacă un rol cheie pentru dezvoltarea stabilă a lumii, de asemenea asigurarea pe termen lung a dezvoltării economice”, a declarat cancelarul german Angela Merkel, citat de vedomosti.ru.

 

„Îmi exprim convingerea că toţi partenerii noştri vor fi capabili să  facă faţă problemelor economice şi că vom ieşi cu bine din această criză” – Dmitri Medvedev, preşedintele Federaţiei Ruse.

 

×