x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Curtea de Apel Piteşti respinge recursul PCC SE ca nefondat, zădărnicind încercarea PCC SE de a bloca o finanţare în valoare de 100 de milioane de Euro

Curtea de Apel Piteşti respinge recursul PCC SE ca nefondat, zădărnicind încercarea PCC SE de a bloca o finanţare în valoare de 100 de milioane de Euro

06 Mai 2011   •   15:52

În data de 17.01.2011 a fost respinsă de către Tribunalul Vâlcea, ca instanţă de fond, acţiunea ce a făcut obiectul dosarului nr. 4061/90/2010, prin care s-a cerut de către PCC SE constatarea nulităţii hotărârii AGEA nr. 5 din 27.09.2010, având drept obiect contractarea de către societatea Oltchim a unei finanţări în valoare de 100 milioane Euro.

Ca urmare a recursului declarat de către PCC SE împotriva sentinţei civile nr. 49/17.01.2011 a Tribunalului Vâlcea, dosarul nr. 4061/90/2010 a fost transmis Curţii de Apel Piteşti care în data de 29.04.2011 a respins recursul declarat de PCC SE ca nefondat, hotărârea de fond devenind astfel definitivă şi irevocabilă.

Managementul Oltchim salută decizia instanţei Curţii de Apel Piteşti şi independenţa justiţiei din România. Astfel, încă o dată se dovedeşte că unicul motiv al acţiunilor PCC SE, acţionar ostil în cadrul Oltchim SA, este acela de a bloca activitatea companiei prin tergiversarea punerii în aplicare a hotărârilor acţionarilor societăţii, hotărâri care au drept scop funcţionarea viabilă a Oltchim SA.

Oltchim doreşte să atragă atenţia asupra campaniei de publicitate agresivă a acţionarului minoritar PCC SE, campanie menită să discrediteze activitatea combinatului înaintea unui important pas spre privatizare, cu scopul clar de a distruge imaginea şi credibilitatea Oltchim în vederea unei preluări facile şi ieftine a combinatului. Atacurile constante şi în forţă ale PCC SE care se sprijină pe bugete impresionante de publicitate alcătuiesc o campanie total atipică în peisajul public românesc, ameninţând în mod serios realizarea unei privatizări de succes a Oltchim cu câştiguri importante pentru statul român. În urma respingerii recursului PCC SE ne aşteptăm la intensificarea campaniei de publicitate negativă şi a atacurilor împotriva Oltchim şi a managementului Oltchim în perioada imediat următoare.

×