x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Datoare vândute

Datoare vândute

de Lacrima Andreica    |    13 Mai 2009   •   00:00

Tot mai multe firme din domeniile panificaţiei şi construcţiilor ajung să acumuleze datorii la bugetele statului pe care nu le mai pot plăti, arată datele Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Cluj.



Datele financiare pe primul trimestru al lui 2009 arată că DGFP Cluj a încasat cu 161 de milioane de lei mai puţin decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

ANGAJAŢII, PRIMII SACRIFICAŢI
Firmele clujene îşi sacrifică angajaţii când vine vorba să decidă spre ce bugete să-şi îndrepte puţinele resurse financiare pe care le mai au. Astfel, potrivit oficialilor DGFP Cluj, bugetul de asigurări de şomaj a înregistrat cea mai mare scădere - 38%, de la 17,4 milioane de lei în primul trimestru al anului trecut la 10,9 milioane de lei în aceeaşi perioadă a anului curent. Totodată, şi numărul companiilor afectate de imposibilitatea de a-şi mai achita datoriile către stat creşte.

Astfel, peste o sută de companii din morărit şi panificaţie au cumulat datorii de 5,3 milioane de lei şi peste 600 de firme din construcţii au acumulat în aceste prime trei luni ale lui 2009 peste 26 de milioane de lei datorii către stat.  În plus, peste 80 de companii aflate în dificultate au concediat peste 2.200 de persoane şi alte 57 şi-au oprit complet activitatea.

×
Subiecte în articol: economic