x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie De unde vine interesul Occidentului pentru vinurile româneşti

De unde vine interesul Occidentului pentru vinurile româneşti

de IncomeMagazine    |    03 Oct 2012   •   22:14
De unde vine interesul Occidentului pentru vinurile româneşti
Sursa foto: Thinkstock

România este al şaselea cel mai mare producător de vinuri din Uniunea Europeană, iar cele 180.000 de hectare de podgorii, solul unic care face strugurii deosebiţi şi costurile mici au atras atenţia dincolo de graniţe, potrivit Reuters.

Stephen Donnelly, oenolog al podgoriei Budureasca, a mărturisit că solurile unice ale României pot da caracteristici deosebite vinului. La expoziţii, străinii se dau în vânt după Feteasca Neagră şi Tămâioasa Românească, despre care Donnelly menţionează că are arome puternice de soc şi litchi şi o dulceaţă naturală. Tămâioasa îşi are orginea în Grecia antică şi a fost cultivat la noi timp de peste două mii de an.

Când vine vorba de bani, Reuters notează faptul că sectorul producţiei de vinuri este singurul din economia ţării noastre care mai atrage fonduri europene de dezvoltare şi că preţul unei sticle de vin bun românesc este cu mult mai ieftin decât media. Astfel, dincolo de graniţe, o sticlă din cel mai bun vin de Budureasca poate fi cumpărata cu doar şase euro, în comparaţie cu un vin franţuzesc mai puţin lăudat, din soiul de struguri Carignan, care costă 7,49 lire sterline sau vinul Margaux, produs în Bordeaux, pentru care cumpărătorii scot din buzunar 14,99 lire sterline.

Citeste cum Romania se poate transforma in  noul Bordeaux al Europei


Citeste si
Vrei să învingi criza? Demarează Cât mai multe afaceri!
JOBURI ÎN STRĂINĂTATE: Vezi salariile oferite
Care este orasul din Romania unde BMW ar putea sa deschida o noua fabrica
Modelul japonez al alimentatiei sanatoase




×
Subiecte în articol: vin Budureasca Bordeaux