x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Declaraţii fiscale online

Declaraţii fiscale online

de Daniela Ivan    |    09 Mai 2009   •   00:00

Declaraţiile privind veniturile realizate în 2008 pot fi depuse şi online de contribuabili numai dacă au certificat digital calificat.



Certificatul digital poate fi obţinut de la trei firme agreate de Ministerul de Finanţe, respectiv certSIGN, DigiSign şi Trans Sped. Costă 66 de euro şi este valabil timp de un an, după care poate fi reînnoit pentru 30 de euro. Vestea bună este că pe un certificat digital poate fi transmis un număr nelimitat de declaraţii.

"Pentru a depune online declaraţia, contribuabilii trebuie să acceseze site-ul ANAF, să completeze formularul 200 existent pe site la secţiunea Declaraţii Electronice, meniul Persoane Fizice, pe care să-l semneze electronic utilizând certificatul digital calificat", se arată într-un comunicat transmis de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).

După transmitere se afişează un mesaj de confirmare a primirii declaraţiei, conţinând numărul de înregistrare şi data depunerii formularului. Contribuabilii pot, de asemenea, să trimită declaraţiile pentru veniturile realizate prin poştă, cu confirmare de primire, sau să le depună la sediul agenţiei fiscale de care aparţin până la 15 mai.

Au obligaţia să depună declaraţia pe venit toţi contribuabilii, persoane fizice, care obţin şi alte venituri în afara salariilor.

×
Subiecte în articol: economic