x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Deutsche Bank, EFG Eurobank şi HSBC, selectate pentru intermedierea emisiunii de eurobonduri

Deutsche Bank, EFG Eurobank şi HSBC, selectate pentru intermedierea emisiunii de eurobonduri

08 Sep 2009   •   00:00

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a selectat Deutsche Bank, EFG Eurobank şi HSBC Bank pentru intermedierea emisiunii de euroobligaţiuni, care va avea o valoare cuprinsă între 500 milioane de euro şi 1,5 miliarde de euro.



"Cele trei instituţii financiare selectate vor asigura plasarea şi distribuţia emisiunii de euroobligaţiuni către investitori", informează Ministerul Finanţelor. Emisiunea de euroobligaţiuni are o maturitate cuprinsă între cinci şi zece ani. Valoarea finală a emisiunii va fi stabilită în funcţie de condiţiile existente în piaţă şi de necesităţile de finanţare a bugetului de stat.

Iniţial, 23 de bănci internaţionale au depus oferte pentru a fi alese ca intermediari ai emisiunii de euroobligaţiuni, din care Finanţele au stabilit o listă scurtă de zece bănci pentru faza finală de selecţie, respectiv HSBC, Barclays Capital, Citibank, Deutsche Bank, Credit Suisse, Erste Bank împreună cu Banca Comercială Română, EFG Eurobank Ergasias împreună cu Bancpost, Societe Generale, UniCredit şi ING.

×
Subiecte în articol: economic