x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Dialog precar în sistemul bancar

Dialog precar în sistemul bancar

de Daniela Ivan    |    23 Feb 2008   •   00:00

Asociaţia Română a Băncilor şi Banca Naţională a României au un dialog precar cu băncile comerciale în privinţa elaborării reglementărilor bancare şi a modului de supraveghere, a declarat  directorul general al BRD, Patrick Gelin.

PROBLEME

 

Asociaţia Română a Băncilor şi Banca Naţională a României au un dialog precar cu băncile comerciale în privinţa elaborării reglementărilor bancare şi a modului de supraveghere, a declarat  directorul general al BRD, Patrick Gelin. “Sunt foarte critic în privinţa modului în care se face supravegherea bancară şi cum sunt elaborate reglementările, fără ca nimeni să ne întrebe. În privinţa politicii monetare a BNR, eu cred că este şi a fost justă”, a spus Gelin. El a mai precizat că banca centrală se întâlneşte cu băncile comerciale pentru a le pune în temă cu noi reglementări şi nu pentru a le cerere o opinie. El a mai precizat că această situaţie se manifestă la nivelul întregii economii, ceea ce este un mare handicap pentru această ţară.

Nici Asociaţia Română a Băncilor (ARB) nu funcţionează ca o adevărată asociaţie care să apere interesele băncilor. “ARB reacţionează bine doar pentru probleme extrem de tehnice, cum este sistemul de plăţi Transfond”, a explicat Gelin. Acţionarii băncilor străine din România au început să preia modelul din afara ţării şi să se întâlnească pentru a discuta între ei problemele spinoase. “În ultima perioadă avem discuţii şi puncte de vedere comune cu BCR, Unicredit şi Raiffeisen, iar această poziţie comună a început să se resimtă în ARB”, a afirmat directorul general al BRD.

×
Subiecte în articol: economic