x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Diavolul se îmbracă la Prada. Acum şi pe bursa din Honk Kong.

Diavolul se îmbracă la Prada. Acum şi pe bursa din Honk Kong.

de Daniel Ionaşcu    |    06 Iun 2011   •   09:10

Casa de moda Prada, producatorul rochiilor Miu Miu, se va lista pe bursa de la Hong Kong intr-o oferta publica initiala care va evalua compania italiana la 14,7 miliarde de dolari.

Din listare compania vrea sa obtina 2,6 miliarde de dolari. Prada este detinuta in proportie de 95% de familiile directorului executiv Bertelli si a sotiei sale Miccia Prada. Prada si actionarii sai Prada Holding si banca italianaIntessa Sanpaolo vor planuiesc vinderea a 423,3 milioane de actiuni, circa 14% din bani mergand catre companie iar restul catre actionari. Compania pariaza pe piata de bunuri de lux exploziva din China. Potrivit firmei de consultantaMcKinsey & Co, aceasta va fi o piata de 27 miliarde de dolari in 2015, fata de 10 miliarde de dolari in 2009. La acel moment, China va aconta 20% din piata luxului din lume.

Prada va fi tranzactionata din 24 iunie sub simbolul “1913', cel in care Mario Prada a fondat firma. Anul trecut, Prada a avut venituri de 2,05 miliarde de euro sI un profit de 253,6 milioane de euro. Prada se asteapta ca in primele 6 luni profitul sa urce cu 46%. La preturile din oferta, valoarea Prada este de 28 de ori mai mare fait profiturile estimate pe anul 2011.

×
Subiecte în articol: moda bursa prada