x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Din trei firme, una s-a oprit

Din trei firme, una s-a oprit

de Dan Straut    |    01 Apr 2020   •   18:50
Din trei firme, una s-a oprit

Pe fondul incertitudinilor economice provocate de criza coronavirus, mai mult de o treime (37%) din companii şi-au întrerupt total sau parţial activitatea după declararea stării de urgenţă, arată rezultatele studiului HR Barometru, publicat ieri de compania de consultanță financiară PwC România.

Conform sondajului, 19% din companii au întrerupt total activitatea și 18% au întrerupt-o doar parţial. Totodată, 19% din firmele chestionate nu au întrerupt deloc activitatea, dar estimează o scădere a cifrei de afaceri cu 25% şi au capacitatea de a plăti salariile, apoi 10% nu au întrerupt activitatea, anticipează reducerea cifrei de afaceri cu 25% şi nu au capacitatea de a plăti salariile, și doar 14% nu se așteaptă la o scădere a vânzărilor.

În același timp, 27% din companii au afirmat că vor apela „în mod cert” la şomajul tehnic. Studiul mai arată că 18% din companii încă nu ştiu dacă vor accesa facilitățile privind șomajul tehnic, considerând că procedurile sunt neclare, 18% încă nu le-au analizat și 5% mai degrabă nu le vor aplica.

×