x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Directorii se plang de birocratie

Directorii se plang de birocratie

25 Feb 2004   •   00:00

Birocratia este cea mai mare problema de care se lovesc circa trei sferturi dintre managerii firmelor din Romania in domeniul administrarii personalului.

Persoanele care conduc diverse firme se plang de timpul pierdut cu statul la cozi si formalitatile excesive pentru obtinerea unui certificat de bonitate, se arata intr-un studiu realizat de compania de consultanta Smartree. Managerii companiilor mici se confrunta intr-o mai mare masura cu acest tip de probleme decat managerii firmelor de dimensiuni medii si mari. Mai mult de jumatate dintre persoanele aflate in posturi de conducere intampina dificultati importante in relatia cu autoritatile in ceea ce priveste administrarea resurselor umane.

LA INCEPUT. Potrivit cercetarii, doar un sfert dintre firme au un buget special prevazut pentru managementul resurselor umane, in aceasta categorie inscriindu-se in general firmele mari. Peste 85% dintre firme utilizeaza computerul pentru realizarea calculului salarial, iar dintre acestea aproape trei sferturi au cumparat un program software specializat pentru operatiuni de acest tip. Rezultatele cercetarii au la baza raspunsurile directorilor din 145 de companii.
( IOHANNA ONACA)

×
Subiecte în articol: economic