x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Schimbări în managementul E.ON România din 30 septembrie 2019

Schimbări în managementul E.ON România din 30 septembrie 2019

22 Aug 2019   •   13:56
Schimbări în managementul E.ON România din 30 septembrie 2019
Sursa foto: Victor Stroe

Directorul general al E.ON România, Frank Hadinjak, părăsește compania din 30 septembrie, după 15 ani de activitate în țara noastră. În 2004, aceasta a făcut parte din echipa responsabilă de preluarea companiei de furnizare şi distribuţie a gazelor naturale, Distrigaz Nord, iar patru ani mai târziu a fost numit CEO al E.ON România.

"Au fost 15 ani plini de provocări, în care am reuşit împreună cu colegii români să transformăm fostele companii de stat în companii competitive, orientate spre client, pregătite pentru noua lume a energiei. Aş putea spune după atâţia ani petrecuţi în România că sunt în mare parte şi eu român, iar E.ON România este copilul meu de suflet. Am găsit aici foarte mulţi profesionişti şi a fost o plăcere să muncesc cu ei, să avem rezultate bune pe o piaţă dificilă, în continuă schimbare. Le mulţumesc tuturor pentru sprijinul pe care mi l-au oferit, nu aş fi reuşit fără ei. Acum, pentru mine este timpul unor noi provocări. Îi urez succes noului director general", a spus Frank Hajdinjak.

Noul director general E.ON România va fi, de la 1 octombrie 2019, Manfred Paach, care a ocupat funcția de CEO la E.DIS.  "Manfred vine cu o experienţă bogată care include câţiva ani la conducerea Boardului E.ON Bulgaria şi o expertiză profesională valoroasă în special în distribuţie şi reglementare", se arată în comunicatul societății.

De la aceeași dată, Cătălin Iordache, director general Axpo România, va prelua conducerea E.ON Energie România, fiind în același timp și director general adjunct al E.ON România, poziție deținută în prezent de Dan Morari. 

Grupul german E.ON este unul dintre liderii pieţei de energie, având în România o prezenţă consolidată de-a lungul a circa 15 ani. Companiile-fanion ale grupului sunt Delgaz Grid şi E.ON Energie România, cu activităţi de distribuţie și de furnizare a energiei pentru circa 3,1 milioane de clienţi. De la intrarea pe piaţa din România, grupul E.ON a investit circa 1,6 miliarde de euro, mai ales în modernizarea reţelelor. Valoarea contribuţiilor virate la bugetul de stat şi bugetele locale se ridică la două miliarde de euro.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: e.on director