x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Iată ce modele de drujbă sunt cele mai potrivite pentru operațiunile de cosmetizare a arbuștilor

Iată ce modele de drujbă sunt cele mai potrivite pentru operațiunile de cosmetizare a arbuștilor

01 Mar 2023   •   13:36
Iată ce modele de drujbă sunt cele mai potrivite pentru operațiunile de cosmetizare a arbuștilor

Unealtă foarte importantă atât pentru gospodarii dedicați, cât și pentru profesioniștii din industria lemnului, drujba este disponibilă într-o gamă variată de modele și tipuri de motorizare. Caracteristicile sale îi influențează destinația de utilizare, precum și prețul pe care îl are echipamentul.

Un motoferăstrău poate fi utilizat atât pentru operațiunile simple, de toaletare a pomilor, copacilor sau arbuștilor, precum și pentru acțiuni mai complexe. La nivel industrial, prelucrarea lemnului se face cu echipamente foarte puternice, dotate cu motoare de putere mare. La nivel casnic, poți folosi și soluții mai simple. Iată despre ce este vorba!

 

Cu ce modele de drujbă poți toaleta arbuștii din curte?

 

Motoferăstrăul este un echipament pe cât de util, pe atât de complex. Această categorie de scule este una care cuprinde un număr foarte mare de modele, fabricate de companii de renume, cu experiență deosebită în domeniu. Pentru a putea oferi un randament ridicat, drujba are în dotare câteva componente de bază.

 

Este vorba despre motor (electric sau pe benzină), lanț, lamă, sistem de pornire și diverse protecții. Specificul acestor componente variază de la model la model, în funcție de ceea ce își dorește utilizatorul să obțină cu ajutorul uneltei. Dacă ești un utilizator casnic și vrei să folosești motoferăstrăul pentru toaletarea arbuștilor, poți să apelezi la aceste modele:

 

Total (motor de 2,5 CP) - este un model de motoferăstrău cu motor pe benzină. Are putere nominală de 1,8 kW sau 2,5 cai putere și o dimensiune maximă de tăiere de 445 mm. Unealta se poate utiliza pentru toaletarea arbuștilor, precum și pentru îngrijirea copacilor și a pomilor de dimensiuni mai mari. Este versatilă, rezistentă și ușor de întreținut. Cântărește doar 6 kg. Costul său variază între 600 și 650 de lei.

 

Micul Pădurar (motor cu putere de 0,9 kW) - producătorul o recomandă ca fiind o drujbă foarte ușor de manevrat, având o greutate de doar 4 kg. Acest lucru îți va permite să îi aplici forța de tăiere la nivelul arbuștilor de dimensiuni mici. Puterea de 0,9 kW este una generoasă, iar motorul în doi timpi are răcire cu aer. Prețul său variază între 400 și 500 de lei.

 

Micul Pădurar (motor de 3 CP) - varianta mai puternică a motoferăstrăului cu putere de 0,9 kW, acest model este tot unul cu greutate de 6,1 kg și manevrabilitate excelentă. Funcționează pe bază de amestec de benzină și necesită ulei pentru motoare în doi timpi. Are preț foarte avantajos, care pornește de la 350 de lei și ajunge până la 400 de lei.

 

Gospodarul Profesionist (motor cu putere de 2,0 kW) - model foarte ușor de manevrat și cu un preț extrem de accesibil, care pornește de la 370 de lei. Este un motoferăstrău cu lamă de 40 cm, capabil să taie bucăți dure de lemn, dar și să ajute la procesul de toaletare a arbuștilor, pomilor și copacilor. Cântărește doar 6,2 kg.

 

Toate modelele de drujbă pe care ți le-am prezentat pot fi achiziționate la prețuri avantajoase de pe site-ul GeneralMotor.ro. Acestea sunt disponibile la prețuri promoționale foarte avantajoase și pot fi comandate direct online!

 

 

×