x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Drumuri - Licitaţie pentru centura Sibiului

Drumuri - Licitaţie pentru centura Sibiului

19 Feb 2008   •   00:00

Şapte firme au depus oferte pentru continuarea construcţiei primei secţiuni a centurii municipiului Sibiu la standard de autostradă, valoarea totală a contractului fiind de 42 milioane de euro, conform Companiei  Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).



Şapte firme au depus oferte pentru continuarea construcţiei primei secţiuni a centurii municipiului Sibiu la standard de autostradă, valoarea totală a contractului fiind de 42 milioane de euro, conform Companiei  Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR). Astfel, compania va evalua, până la 19 martie, ofertele firmelor Strabag (Austria), Societa Italiana per Condotte D’acqua (Italia), Mochlos SA (Grecia), consorţiului Swietelsky Baugesellshaft & Euro Construct Trading ’98 (Austria-România), joint-veinture-urilor Boegl-Geiger-Comtram (Germania-România) şi Ashtrom International LTD&Shapir Structures 1991 (Israel), precum şi a companiei Colas România. Contractul va fi semnat la 31 martie, potrivit estimărilor CNADNR.

Perioada de finalizarea a lucrărilor este de 18 luni, iar cea pentru notificarea defecţiunilor este de 24 de luni.

Firma italiană Todini a început în 2003 lucrările de construcţie la primii 14,5 kilometri din cei 23,5 km ai centurii ocolitoare a oraşului Sibiu. Lucrările au fost însă sistate în septembrie 2006, după realizarea a aproximativ 40% din primul tronson de 14,5 kilometri.

Todini a cerut prelungirea cu cinci ani a termenului de finalizare a lucării şi suplimentarea fondurilor cu 40 de milioane euro. Pretenţiile au fost apreciate de ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, ca "nesimţite", iar contractul cu firma din Italia a fost reziliat.

×
Subiecte în articol: economic