x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Dubai: Guvernul nu se implică

Dubai: Guvernul nu se implică

de Daniela Ivan    |    02 Dec 2009   •   00:00

Guvernul din Dubai îşi declină orice responsabilitate a datoriilor compa­niei Dubai World, dând astfel o lovitură creditorilor, care sperau că emiratul va garanta obligaţiile financiare ale conglomeratului de stat.

"Creditorii trebuie să îşi asume res­pon­sabilitatea deciziilor de a îm­pru­mu­ta companiile. Ei cred că Du­bai World face parte din guvern, ceea ce este incorect", a declarat Abdulrahman al-Saleh, director general la de­par­tamentul pentru finanţe din Du­bai, citat de Reuters.

Bursa din Emira­te­le Arabe Unite (EAU) a scăzut puternic luni, investitorii aşteptând clarifi­cări privind solicitarea Dubaiului de amânare cu şase luni a plăţii datorii­lor Dubai World şi ale subsi­dia­rei aces­teia, Nakheel, dezvoltatorul in­su­le­lor sub formă de palmier din emirat.
Însă Dubai ar putea primi un ajutor neaşteptat de la oraşul vecin Abu Dhabi, în schimbul renunţării la ambiţia de a fi un centru bancar re­gi­o­nal.

Ajutorul va presupune elimi­na­rea părţilor neviabile financiar din companiile de stat din Dubai, aflate la baza datoriei de 80 de mili­arde de do­lari a emiratului, potrivit analistului UBS Dubai Saud Masud, citat de Bloomberg. În plus, Dubai ar putea fi nevoit să revină la speci­a­li­za­rea în comerţ şi servicii, apreciază fostul preşedinte al Dubai Financial Services Authority, Ian Hay Davison.

×
Subiecte în articol: economic