x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie E.ON: Investiţii tăiate

E.ON: Investiţii tăiate

22 Iun 2009   •   00:00

E.ON România va reduce cu 26% suma alocată in­ves­tiţiilor în reţelele de electricitate şi gaze, noul bu­get fiind de 245 de milioane de lei din cauza crizei eco­nomice, potrivit datelor companiei.



"În momentul de faţă, bugetul total de investiţii al companiilor de distribuţie şi de furnizare a gazelor naturale şi a electricităţii din cadrul Grupului E.ON în România planificat pe anul în curs se cifrează la 245 de milioane de lei", spun reprezentanţii compa­niei. Aceştia nu au menţionat pentru care dintre in­ves­tiţii au redus bugetul. La 4 februarie 2009, re­pre­zentan­ţii E.ON anunţau investiţii de 331 milioane de lei, cu­mu­lat pentru reţelele de energie electrică şi de gaze.

CONCEDIERI
Compania va face şi reduceri de personal. 2.000 de salariaţi români ai E.ON România şi-ar putea pierde locul de muncă, în cadrul eforturilor făcute pe plan global de gigantul energetic european de reducere a costurilor cu 1,5 miliarde de euro până în 2011, potrivit sindicaliştilor de la Federaţia Gaz România. Federaţia a atacat în instanţă decizia Consiliului de Administraţie al E.ON Gaz Distribuţie de concediere colectivă. Eugen Luha, preşedintele Fe­deraţiei Gaz România, a declarat că societatea a notificat deja agenţiile judeţene de ocupare a forţei de muncă cu privire la 420 de disponibilizaţi în perioada următoare. Luha a spus că E.ON vrea să determine să plece voluntar aproximativ 2.000 de angajaţi, fiind deja înscrişi pe o listă 1.000, acestora fiindu-le făcută "o ofertă bănească" ce ajunge la 25.000 de lei impozabili.

×
Subiecte în articol: economic e.on