x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie ECONOMIC/Stirile zilei - 25 august 2004

ECONOMIC/Stirile zilei - 25 august 2004

25 Aug 2004   •   00:00

Credite externe - 250 de milioane dolari pentru iarna

Unitatile de producere si distributie de electricitate, gaze naturale si energie termica vor contracta credite externe in valoare totala de 250 de milioane dolari, pentru achizitionarea combustibililor necesari pentru sezonul rece, a hotarat recent Executivul. Astfel, creditele vor fi contractate de pe pietele internationale de capital, cu garantia statului si vor fi utilizate pentru achizitionarea combustibililor necesari pentru aceasta perioada de iarna. Valoarea totala a combustibililor necesari pentru perioada de iarna se cifreaza la aproape 56.000 miliarde lei. (Catalin Budescu)

Opinie - Pretul benzinei, tinut in frau

Pretul benzinei ar putea sa nu mai creasca, chiar daca pretul international al titeiului va mai urca. "Poate fi luata in considerare posibilitatea ca, pe perioadele in care sunt fluctuatii puternice ale pretului titeiului, statul sa poata reduce o serie de taxe", a declarat ieri Dan Ioan Popescu, ministrul Economiei si Comertului. Ministrul a aratat ca deja multe tari au luat in calcul aceasta solutie. (Adrian Mihai)

Bulgaria - 48 de milioane de euro din turism

Turistii straini care au calatorit in Bulgaria in primul semestru al acestui an au cheltuit aproape 48 de milioane de euro in hotelurile bulgaresti, potrivit publicatiei virtuale Novinite. La aceasta suma se adauga si cheltuielile turistilor bulgari, ceea ce ridica valoarea totala a banilor cheltuiti de turisti in hoteluri la circa 63,5 milioane de euro. Hotelurile care au gazduit mai multi turisti au fost cele din Sofia si orasele Varna si Bourgas. La polul opus s-au aflat orasele Pernik, Silistra si Kyustendil, care au avut mai putini vizitatori. (Iohanna Onaca)

Consecinta - Costul petrolului, sub 46 de dolari

Pretul petrolului a scazut ieri sub 46 de dolari pe baril, inregistrand cea de-a treia zi consecutiva de scadere, ca urmare a restabilirii exporturilor irakiene. Pe piata americana, titeiul s-a ieftinit cu 17 centi si s-a vandut marti cu 45,88 dolari barilul, cu 3,52 dolari sub nivelul record de saptamana trecuta. Si pe piata londoneza pretul titeiului a scazut cu 26 de centi pana la 42,77 dolari barilul. Irakul a reinceput vineri, sa livreze petrol prin conducta nordica Kirkuk-Ceyhan, la o capacitate de aproximativ 450.000 de barili pe zi, putin peste jumatate din nivelul normal.
×
Subiecte în articol: economic dolari