x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie EIU: Economia României se va redresa lent în 2011

EIU: Economia României se va redresa lent în 2011

18 Ian 2011   •   22:59

România va înregistra o redresare economică lentă în 2011, după un declin de 2% în 2010, se va confrunta cu măsuri dure de austeritate, iar opoziţia faţă de acestea poate produce instabilitate, estimează Economist Intelligence Unit, citat de Mediafax.
EIU a anunţat azi estimările privind perspectivele economiei mondiale.
Astfel, în cazul Bulgariei, EIU prognozează că, după un declin marginal al economiei în 2010, în acest an va avea loc o redresare modestă. Capacitatea de reacţie a ţării faţă de criză a fost constrânsă de cotarea strictă a levei în raport cu euro şi de necesitatea menţinerii unei politici bugetare stricte.
Pentru categoria noilor state membre ale Uniunii Europene, respectiv România, Bulgaria, Cipru, Cehia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, Slovacia şi Slovenia (exclusiv Malta), EIU anticipează pentru acest an o creştere economică de 2,8%, urmată de un avans de 3,4% în 2012.
Inflaţia la nivelul regiunii va fi de 3,2%, respectiv 2,6%.
Ţările din UE aflate în tranziţie, respectiv Cehia, Ungaria, Polonia, Slovacia şi Slovenia, vor avea în ansamblu o creştere economică de 3% în acest an şi 3,4% în 2012. Inflaţia va fi de 3,4%, urmată de 2,7% anul viitor.

×