x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Elena Udrea îşi face direcţie specială pentru tocat bani.

Elena Udrea îşi face direcţie specială pentru tocat bani.

de Elena Stan    |    24 Mai 2011   •   13:12
Elena Udrea îşi face direcţie specială pentru tocat bani.

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) reduce atributiile Unitatii de Implementare a Programului National de Dezvoltare a Infrastructurii (UIPNDI), potrivit unui proiect de Hotarare de Guvern postat pe site-ul MDRT.

Conducerea institutiei doreste ca implementarea proiectelor prioritare derulate de MDRT prin PNDI sa se realizeze exclusiv de o noua directie ce va functiona in cadrul Directiei Generale Lucrari Publice, denumita Directia Programul National de Dezvoltare a Infrastructurii. Personalul noi directii va fi format prin redistribuirea posturilor existente la nivelul institutiei, cu incadrarea in numarul maxim de posturi aprobat.

Prin Programul National de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI) Elena Udrea, Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, administreaza 4 miliarde de euro. “Cel mai important program pentru minister in acest an este Programul National de Dezvoltare a Infrastructurii, in valoare totala de 4 miliarde de euro, destinat modernizarii infrastructurii', declara Elena Udrea la inceputul acestui an. “Infiintarea noii directii se impune ca urmare a faptului ca, in activitatea de implementare a proiectelor prioritare ce s-a desfasurat pana in prezent, s-au evidentiat urmatoarele aspecte: - necesitatea infiintarii unei directii – unitate cu structura organizatorica proprie, spre deosebire de Unitatea de Implementare a Programului national de dezvoltare a infrastructurii, care era formata din personalul aferent mai multor directii de specialitate din cadrul Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, astfel incat timpul de munca al acestora nu putea safi alocat exclusiv implementarii proiectelor prioritare; lipsa personalului necesar, avand in vedere complexitatea activitatilor necesare implementarii, inclusiv deplasarea fizica la locul obiectivului de investitii; necesitatea ocuparii posturilor aferente noii directii de catre specialisti in domeniul infrastructurii', potrivit Notei de Fundamentare a actului normativ.

Pe langa infiintarea noii directii, institutia doreste contopirea Directiei Dezvoltarea Turistica cu Directia Promovare Turistica din cadrul Directiei Generale Turistice, rezultand Directia Dezvoltare Turistica si Marketing, precum si transformarea Compartimentului Corpul de Control al Ministrului in birou prin redistribuirea unor posturi din aparatul propriu al institutiei. Angajarea personalului de specialitate in cadrul Directiei Programul National de Dezvoltare a Infrastructurii se va face in conformitate cu prevederile legale in vigoare si cu incadrarea in numarul maxim de posturi aprobat si cu incadrarea in bugetul de venituri si cheltuieli, aprobat pentru anul 2011 cu aceasta destinatie.

Prin PNDI se vor reabilita si moderniza 10.000 km de drumuri judetene si de interes local, vor fi modernizate mai multe localitati si vor fi introduse sisteme de canalizare, epurarea a apelor uzate si alimentarea cu apa a localitatilor. Prin PNDI se pot realiza obiective de investitii noi, obiective de investitii aflate in diferite stadii de executie si care necesita finalizare, precum si obiective care necesita modernizare si/sau reabilitare. Finantarea proiectelor prioritare din cadrul PNDI se asigura din sume alocate anual cu aceasta destinatie din fonduri externe rambursabile si nerambursabile, de la bugetul de stat, prin bugetul MDRT, precum si din alte surse de finantare legal constituite, pe baza documentatiilor tehnico-economice aprobate, conform legislatiei in vigoare.

Pe perioada realizarii lucrarilor, finantarea este asigurata de prestatorii, executantii si furnizorii carora le sunt atribuite lucrarile, in urma procedurii de achizitie publica, din surse financiare proprii si/sau din credite bancare, pentru perioada 2011-2020. Plata sumelor datorate prestatorilor, executantilor si furnizorilor, aferente lucrarilor receptionate in cadrul proiectelor prioritare, se realizeaza esalonat, in limita fondurilor aprobate anual cu aceasta destinatie in bugetul MDRT, in perioada 2013-2020.

Pentru includerea in program a obiectivelor de investitii aflate in diferite stadii de executie si care nu pot fi finalizate, beneficiarii finali trebuie sa rezilieze contractele aflate in derulare si sa prezinte stadiul fizic si valoric actualizat la zi al restului de executat.

Primariile beneficiare ale proiectelor trimit propunerile pentru realizarea obiectivelor de investitii, defalcate pe fiecare proiect prioritar in parte, insotite de documentatiile tehnico-economice, intocmite in conformitate cu prevederile legale in vigoare, aprobate si finantate de acestia. MDRT centralizeaza propunerile si le prioritizeaza.

×