x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Eliminarea cumulului pensiei cu salariul afectează 20 de mii de oameni

Eliminarea cumulului pensiei cu salariul afectează 20 de mii de oameni

23 Aug 2009   •   00:00

Eliminarea cumulului pensiei cu salariul reprezintă una dintre măsurile de reducere a cheltuielilor salariale în domeniul bugetar şi va afecta circa 20.000 de oameni, a declarat ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Marian Sârbu, într-o emisiune televizata.



De asemenea, în decurs de un an fiecare ordonator de credit va avea un plafon de cheltuieli, aceasta reprezentând principala măsură de planificare bugetară. "Dacă vorbim de ţinta de reducere a cheltuielilor cu salariile asta nu înseamnă neapărat disponibilizări masive, iar legea unica de salarizare, prin disciplina pe care o va aduce, va ajuta foarte mult. Guvernul, la începutul mandatului a blocat 145.000 de posturi, ceea ce înseamnă imposibilitatea de a face noi angajări. Asta înseamnă o reducere de 10 la sută a cheltuielilor. Am adoptat Ordonanţa de Urgenţă, agreată cu sindicatele şi patronatele şi am stabilit plafonuri maximale la unele sporuri. Aceste două măsuri fac parte dintr-un pachet mai larg datorită căruia FMI a avut încredere să ne acorde împrumutul", a explicat Sârbu.

Ministrul Muncii a precizat că aceste sporuri, care în prezent reprezintă 51 la suta din fondul total de salarii, trebuie să ajungă, în trei ani, să reprezinte 30 la sută.

×
Subiecte în articol: economic