x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Emil Boc promite 42 km de autostradă de Ziua Naţională

Emil Boc promite 42 km de autostradă de Ziua Naţională

14 Aug 2009   •   00:00

Premierul Emil Boc a declarat astăzi că, de Ziua Naţională a României, cei 42 de kilometri de autostradă de la Turda la Gilău vor fi finalizaţi. "Am venit să ne asigurăm că tot ce am promis se face. Utilităţile au fost transferate, nu mai există niciun obstacol în această privinţă. Viaductele sunt finalizate. În acest moment, avem garanţia că cei 42 de kilometri de autostradă de la Turda la Gilău vor fi finalizaţi şi clujenii vor scăpa de traficul greu ce i-a afectat de atâta amar de ani", a afirmat Boc, cu ocazia vizitei efectuate vineri pe şantierul autostrăzii Transilvania.



Pe de altă parte,primul ministru a anunţat că în luna august vor fi câteva decizii în ceea ce priveşte descentralizarea, începând cu agricultura. "Administraţia trebuie să fie mai aproape de cetăţean", a explicat acesta. Emil Boc enumeră schimbările în acest plan şi spune ele sunt reforma agenţiilor, diminuarea numărului acestora, disponibilizările care au avut loc sunt parte a unui plan global de reformare a statului. "Reforma agenţiilor este parte a reformei statului. Agenţiile care au încălcat legislaţia statului vor dispărea, astfel încât banul public să fie utilizat cu eficienţă. Vom da atâţia bani cât trebuie să funcţioneze şi să servească interesului cetăţeanului şi statului", a spus Boc.

Şeful Executivului a afirmat că legea unică a salarizării presupune dreptatea în principii, respectiv că salariaţii cu venituri mici le vor avea mai mari, iar cei cu salarii mari le vor avea echilibrate. În ceea ce priveşte sistemul de pensii, principiul care va sta la baza acestuia va fi cel al contributivităţii, a adăugat primul-ministru. "Educaţia este un sistem care nu a fost modernizat. Cele două soluţii propuse de comisia Miclea şi echipa de la Ministerul Educaţiei vor fi analizate. Va fi o analiză extrem de riguroasă pe cele două modele. Vom decide să promovăm cele mai bune soluţii şi cele mai bune argumente, pentru a da un element de stabilitate educaţiei. Descentralizarea din educaţie e parte a reformării sistemului", a spus Boc.

El a precizat că există câteva soluţii pentru reforma învăţământului. "Discutăm, în prezent, aceste soluţii cu doamna ministru Ecaterina Andronescu. Fac analiza acestor soluţii din pachetul oferit de Mircea Miclea şi cel oferit de Ecaterina Andronescu. Orice tergiversare ne costă pe noi, pe toţi cetăţenii", a afirmat primul-ministru. Premierul Emil Boc şi ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, se află, vineri, într-o vizită pe şantierul autostrăzii Transilvania şi pe cel al centurii de sud-est a municipiului Cluj-Napoca, urmând să inaugureze centura municipiului Gherla.

×
Subiecte în articol: economic