x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Emiratele Arabe Unite cumpără patru avioane militare de transport de la Airbus

Emiratele Arabe Unite cumpără patru avioane militare de transport de la Airbus

28 Apr 2010   •   00:00

Emiratele Arabe Unite vor achiziţiona trei avioane militare Airbus A 330 multi-rol, care poate fi folosit la transport sau cărat de combustibili.

Airbus a anunţat că Airbus Military a început lucrul la unul dintre cele trei avioane care vor fi completate de către companie pentru statul arab. Airbus A330 Multi Role Tanke Transport vor veni echipate cu sistemul Aerial Refuelling Boom System (ARBS) de realimentare din aer.

Avioanele se adaugă pe lista celor comandate de Australia, Arabia Saudită şi Marea Britanie, care deja sunt transformate în Spania. În total, cinci astfel de avioane multi rol de transport combustibil sunt acum in conversie iar două deja zboară şI sunt în teste.
"Toate aceste programe au un excelent progres si demonstreaza creşterea maturităţii procesului de conversie. Aşteptăm să livrăm primul avion în acest an" a declarat Antonio Caramazana, şeful Airbus Military Derivatives.

Avionul Airbus Military A330 MRTT este singurul de generaţie nouă care este disponibil astăzi. Poate căra 45 tone de marfă sau 450.000 de litri de combustibil. Avionul este derivat din A 330-200. Poate căra 300 de soldaţi. În plus poate fi modificat pentru transporturi medicale, putand căra 130 de tărgi. 


În total 28 de astfel de aeronave au fost comandate de patru state: Australia, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite şI Marea Britanie.

×
Subiecte în articol: redactie