x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Enel obţine 323 milioane de dolari în urma vânzării unei termocentrale în Rusia

Enel obţine 323 milioane de dolari în urma vânzării unei termocentrale în Rusia

07 Iun 2019   •   18:00
Enel obţine 323 milioane de dolari în urma vânzării unei termocentrale în Rusia
Sursa foto: IvanMikhaylov/Getty Images/iStockphoto

Enel Rusia, subsidiară a celei mai mari companii de utilităţi din Europa, Enel SpA, a anunţat că board-ul său a acceptat vânzarea termocentralei Reftinskaya GRES către Kuzbassenergo, deţinută de Siberian Generating Company (SUEK), valoarea tranzacţiei fiind de aproximativ 21 de miliarde de ruble (323 milioane de dolari), transmite Reuters.

Reftinskaya, cu o capacitate de 3,8 gigawaţi, este cea mai mare termocentrală deţinută în Rusia de Enel, care încearcă să o vândă din 2016.

Tranzacţia trebuie aprobată de acţionari, în 22 iulie este programată o adunare extraordinară, iar preţul termocentralei ar putea fi ajustat cu până la 5%, a informat Enel Rusia.

"Vânzarea Reftinskaya GRES este în linie cu strategia globală de creştere a grupului Enel ce vizează concentrarea pe un model de afaceri mai sustenabil", se arată într-un comunicat separat al firmei mamă.

Kuzbassenergo este controlată de afaceristul rus Andrey Melnichenko, care şi în 2018 şi-a exprimat interesul pentru Reftinskaya, conform presei.

Enel, controlată de stat, deţine o participaţie majoritară la compania spaniolă de utilităţi Endesa şi investeşte în energia verde şi reţele, pentru a compensa criza din domeniul energiei convenţionale.

În România, Enel deţine 78% la E-Distribuţie Muntenia şi Enel Energie Muntenia, 51% la E-Distribuţie Banat, E-Distribuţie Dobrogea şi Enel Energie şi 100% din acţiunile Enel România. Aceste companii gestionează o reţea de 128.000 de kilometri, ce distribuie aproximativ 15 TWh pe an (cu o cotă de piaţă de 34%) şi vând aproximativ 10 TWh/an unui număr de circa trei milioane clienţi. AGERPRES

×
Subiecte în articol: enel