Ponderea produselor alimentare în coşul de consum a fost, în aprilie, de 14% la nivelul UE, România fiind pe primul loc, cu o proporţie de 34,5%, preţurile produselor alimentare accentuînd inflaţia din ţara noastră cu 1,9% în luna respectivă
Ponderea produselor alimentare în coşul de consum a fost, în aprilie, de 14% la nivelul UE, România fiind pe primul loc, cu o proporţie de 34,5%, preţurile produselor alimentare accentuînd inflaţia din ţara noastră cu 1,9% în luna respectivă. Dintre cele nouă categorii de produse alimentare, trei sunt semnificative la nivelul UE: carnea, pîinea şi cerealele, laptele, brînza şi ouăle. Aceste trei categorii (chiar dacă ele cuprind mai multe tipuri de produse) alcătuiesc 60% din componenta alimentară. În aprilie 2008, creşterea anuală a preţului în UE a fost de 14,9% pentru lapte, brînză şi ouă, 10,7% pentru pîine şi cereale şi 4,1% pentru carne. Cele mai mari creşteri anuale ale preţurilor alimentelor s-au înregistrat în Bulgaria, 25,4% şi ţările baltice, cu evoluţii între 21,7% în Letonia şi 18,1% în Lituania.
Citește pe Antena3.ro