Guvernul nu se gândeşte să scoată la privatitare în acest an CEC Bank, dar susţine capitalizarea profitului din 2010.
"Capitalizarea profitului este o primă soluţie pe care am găsit-o astăzi. Vom căuta soluţii pentru consolidarea acestei bănci. Vom avea discuţii şi la Comisia Europeană să vedem în mod concret ce trebuie să facă statul român pentru majorarea capitalului social", a declarat ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu. Acesta a mai precizat că nu a notificat Comisia Europeană, însă urmează să lanseze această procedură.
Privatizarea CEC Bank ar fi o greşeală, în condiţiile în care preţul băncii ar fi mai mic decât cel care putea fi obţinut în 2006, din cauza crizei. "Predecesorul meu, Eugen Rădulescu, spunea că preţul CEC Bank din acest moment este mai mic decât preţul băncii din 2006. Şi eu spun acelaşi lucru pentru că este altă piaţă. Dacă analizezi şi vezi cât a crescut banca în această perioadă, vezi care este valoarea acesteia, dar valoarea de piaţă nu există pentru că nu există piaţă. Instituţiile precum BERD/IFC nu pot porni la drum decât dacă există un plan de privatizare. Statul român a exprimat clar că nu se pune problema privatizării şi eu spun clar că, în acest moment, ar fi o greşeală şi nu va avea un sfârşit pozitiv pentru statul român. Nu cred că statul este într-o asemenea situaţie în care stă în vânzarea unei participaţii la CEC. Vom căuta să consolidăm banca", a spus Gheţea.
Profitul înainte de impozitare al CEC Bank a crescut cu 30,16% anul trecut, la 65,13 milioane lei. Provizioanele pentru credite au avansat anul trecut cu 8,63%, la 365, 04 milioane de lei, iar rezultatul operaţional brut (exclusiv provizioanele) a avansat cu 11,4%, la 430,17 milioane de lei. Activele băncii au urcat anul trecut cu 4,2%, la 21,7 miliarde de lei, instituţia ocupând locul patru în topul BNR realizat în funcţie de cota de piaţă după active.