x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Experţii FMI consiliază funcţionarii ANAF

Experţii FMI consiliază funcţionarii ANAF

de Daniela Ivan    |    10 Apr 2011   •   12:43

Echipa de experţii FMI se află la sediul ANAF nc] din 7 aprilie şi vor sta Bucureşti până pe 20. Scopul lor este să acorde asistenţă în legătură cu metodele de control şi cu creşterea gradului de conformare în rândul persoanelor fizice cu venituri sau averi mari, a anunţat agenţia.

"Misiunea FMI se desfăşoară în conformitate cu angajamentele asumate de Guvern în cuprinsul Scrisorii suplimentare de intenţie agreată cu Fondul la 10 martie. Această misiune are ca scop monitorizarea stadiului implementării recomandărilor formulate de experţii Fondului în cuprinsul raportului misiunii anterioare a FMI, pe aceeaşi temă, organizată la Bucureşti în perioada 24 ianuarie - 4 februarie 2011", se arată într-un comunicat al ANAF.

ANAF precizează că misiunea vizează, totodată, asigurarea "suportului documentar" pornind de la buna practică internaţională în domeniu necesar elaborării procedurii de analiză de risc care va conduce la selectarea persoanelor fizice ce vor fi verificate, elaborarea unui proiect de organizare internă a structurii responsabile cu verificarea situaţiilor fiscale personale, în cadrul ANAF, precum şi o analiză a pregătirii profesionale necesară inspectorilor fiscali în vederea aplicării corecte a metodelor indirecte de control. Guvernul a decis, la finele anului trecut, că persoanele fizice ale căror venituri reale depăşesc cu cel puţin 50.000 lei sumele declarate vor plăti impozit de 16% aplicat la diferenţa dintre cele două valori.



×