x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Fabrica de lideri

Fabrica de lideri

06 Noi 2004   •   00:00

BUSINESS
Ce-i face pe oamenii obisnuiti sa fie extraordinari? Cum poate cineva sa stimuleze capacitatea de a conduce? Acestea sunt cateva intrebari considerate cruciale de Landmark Education Business Development (LEBD) si la care organizatia poate raspunde.
ADRIAN MIHAI

Click pentru a mari imaginea
VIS. Orice manager international de mare succes trebuie sa fi trecut pe la Harvard
LEBD, alaturi de Clubul Harvard Romania-Moldova, a organizat un seminar cu tema "Leadership eficient pentru o buna guvernare", ocazie cu care s-a facut si lansarea oficiala a clubului. LEBD este recunoscuta ca organizatie educationala cu produse si servicii ce transforma organizatii ineficiente sau care se confrunta cu dificultati in campioni, iar pe cei care au deja succes ii face lideri in domeniul lor. Tehnica functioneaza in orice fel de organizatie, publica sau privata, si se se bazeaza pe dezlantuirea potentialului aflat in orice fiinta umana, indiferent de varsta, educatie, experienta sau trecut. Filosofia programelor LEBD porneste de la faptul ca oamenii fac companiile, organizatiile sau chiar tarile sa fie extraordinare. Ei reprezinta cel mai important activ in orice organizatie, de orice marime.

REZULTATE. Reebok a fost unul dintre exemplele oferite de LEBD. Obiectivul a fost sa schimbe cultura corporatista de la una cinica, lipsita de concentrare si un jucator de pluton, la una a inovatiei, concentrarii si lider al industriei. De asemenea, s-a urmarit crearea unui plan strategic. Programul a inceput in 1995. Anul urmator, actiunile companiei au crescut de la 25$ la 48$, depasind rezultatele pietei si pastrand ritmul cu Nike. Magma Cooper/BHP este o alta companie care a beneficiat de transformarile programelor LEBD. Productivitatea a crescut intre anii 1993 si 1996 cu 86%, iar costurile de productie au scazut cu 40%. In acelasi interval, pretul actiunilor companiei a crescut de mai mult de patru ori.

MENIRE. Clubul Harvard Romania-Moldova este o organizatie neguvernamentala care isi propune sa dezvolte legaturile dintre Romania si Republica Moldova, pe de o parte si Statele Unite ale Americii, pe de alta parte, prin intermediul comunitatilor absolventilor celor doua tari. "Clubul mai are menirea de a promova absolventii Harvard ca membri de elita ai societatii si de a constitui un model de excelenta academica si profesionala pentru comunitate", se arata in comunicatul de presa al lansarii clubului.

Scrieti-ne!

Aveti afaceri banoase, afaceri ingenioase sau pe care le-ati inchis pentru ca nu se potriveau stilului de viata al romanilor? Credeti ca merita sa afle mai multa lume de ele? Povestiti-ne experienta dumneavoastra, iar noi o vom spune mai departe cititorilor nostri (clientilor vostri). Va asteptam mesajele la adresele: victor.ciutacu@jurnalul.ro sau adrian.mihai@jurnalul.ro.
×
Subiecte în articol: economic