x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Febra mall-urilor

Febra mall-urilor

de Daniela Ivan    |    22 Oct 2005   •   00:00
Febra mall-urilor

Azi se deschid doua mari mall-uri. City Mall, in sudul Bucurestiului, si Iulius Mall, la Timisoara.

Bucurestenii au de azi un nou loc de distractie: City Mall. Acesta este situat la intersectia a cinci artere: Soseaua Viilor, Bulevardul Pieptanari, Calea Serban Voda, Soseaua Oltenitei si Soseaua Giurgiului.

City Mall se intinde pe opt niveluri, din care trei subterane, are o suprafata construita de 38.000 mp, din care 24.500 mp de galerii comerciale si spatii de distractie si 4.113 mp de terase. Intreaga investitie se ridica la 35 milioane de euro, conform declaratiilor facute de Valentin Preda, directorul general al Jaguar Development, proprietarul mall-ului.

CUMPARATURI. La parter si etajul unu se afla peste 100 de magazine, chiria perceputa pe metru patrat variind intre 40 si 120 de euro.

Mai mult de jumatate din suprafata mall-ului este destinata pentru distractii. "Aducem o serie de inovatii precum restaurantele si cafenelele cu terasa exterioara, cascada de ciocolata", spune Lavinia Gheorghe, Marketing Manager City Mall. Comple-xul a fost conceput in asa fel incat sa includa un loc de joaca special pentru copii cu servicii de supraveghere si educare a acestora pe perioada in care parintii fac cumparaturi.

Alte servicii de distractie prezente sunt cele de tip casino, sala de jocuri, biliard, bouling, un cinema multiplex si un club. Totodata, etajul cu restaurante prezinta o colectie alcatuita din cele mai importante bucatarii ale lumii.

PARCARE. Complexul are o parcare pe trei niveluri subterane, dar si parcare in exterior.

Pentru ca singurul punct slab al locatiei era numarul limitat de locuri de parcare, primul proiect deja initiat, legat de dezvoltarea mall-ului este chiar constructia unei parcari supraterane de circa 1.000 de locuri.

Complexul este cel de-al treilea mall din Capitala, dupa Vitan Mall si Plaza Mall din Drumul Taberei.

IULIUS MALL LA TIMISOARA
Tot azi se deschide la Timisoara Iulius Mall, cel mai mare mall din vestul tarii, cu o investitie in valoare de 45 de milioane de euro. Construit pe o suprafata de 83.000 metri patrati, complexul isi propune sa imbine notiunile de shopping, dining si entertainment. Are o arhitectura deosebita formata din caderi de apa, fantani, plante exotice, gradina de portocali. Sunt prezente 210 magazine, Media Galaxy, Almondo cu 9 locatii. Totodata, aici exista si KidsLand-ul, peretele de alpinism, restaurantele cu specific italian, chinezesc si grecesc sau cafenelele.
×
Subiecte în articol: economic mall