x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Fiscul, în stradă

Fiscul, în stradă

de Daniela Ivan    |    13 Mai 2009   •   00:00

Reprezentanţii Fiscului au ieşit, de ieri, în stradă pentru a le reaminti contribuabililor că au obligaţia, până pe 15 mai inclusiv, să-şi depună declaraţiile de venit pentru anul 2008.

Echipe de promoteri organizate de către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) sunt de astăzi prezente în gări, centre comerciale şi parcuri pentru a le aminti contribuabililor care sunt modalităţile de depunere a acestor formulare: la sediul administraţiilor fiscale, prin poştă (scrisoare recomandată) sau online (pentru cei care deţin certificate digitale).

Campania de informare a Fiscului se desfăşoară la nivel naţional, în toate marile oraşe ale ţării. (Bucureşti, Constanţa, Timişoara, Cluj, Iaşi Braşov etc). Până ieri, au depus formularele, doar 24% dintre contribuabilii persoane fizice care au obţinut venituri în anul 2008 din activităţi independente, cedarea folosinţei bunurilor, activităţi agricole impuse în sistem real, câştiguri din transferul titlurilor de valoare (acţiuni, părţi sociale,etc.), câştiguri din operaţiuni de vânzare-cumpărare de valută la termen. Totodată, ANAF a prelungit programul de lucru al administraţiilor financiare şi a suplimentat numărul ghişeelor pentru a evita aglomeraţia care s-ar putea crea la depunerea declaraţiilor de venit.

×
Subiecte în articol: economic