x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Florin Cîţu: Suntem foarte aproape să găsim o soluţie pentru ratele românilor

Florin Cîţu: Suntem foarte aproape să găsim o soluţie pentru ratele românilor

23 Mar 2020   •   15:18
Florin Cîţu: Suntem foarte aproape să găsim o soluţie pentru ratele românilor
Sursa foto: Lucian Alecu

Ministerul Finanţelor, Florin Cîțu, a declarat, luni, că sunt purtate negocieri cu băncile comerciale pentru a veni cu o soluție pentru ratele românilor, în această perioadă de criză medicală, ce va fi urmată, cel mai probabil, de una economică.

Ministerul de Finanţe şi Banca Naţională a României (BNR) sunt foarte aproape de a ajunge la o soluţie cu băncile ce activează pe piaţa din România privind creditele debitorilor, iar o soluţie va fi prezentată în următoarele două zile, a anunţat, luni, pe Facebook, ministrul Finanţelor Florin Cîţu.

„Suntem foarte aproape şi aici este o veste foarte bună pentru români, suntem foarte aproape de o soluţie pentru clienţii băncilor, soluţie pe care o discutăm cu Banca Naţională şi sistemul bancar, pe care o vom prezenta, cred eu, în maxim 48 de ore", a anunţat luni, Florin Cîţu, printr-un video postat pe Facebook.

Ministrul de finanţe a mai precizat că IMM-urile care vor să acceseze liniile de credit pentru investiţii sau capital de lucru - finanţări garantate de stat în proporţie de 90% - nu au nevoie de certificat de stare de urgenţă.

 Mediafax

×
Subiecte în articol: florin citu