x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie FMI a amânat pentru luni evaluarea noului acord.

FMI a amânat pentru luni evaluarea noului acord.

de Daniela Ivan    |    21 Iun 2011   •   12:10

Board-ul Fondului Monetar International (FMI) a amanat pentru luni prima evaluare din noul acord stand-by incheiat cu Romania, programata initial pentru vineri. In aceasta sedinta vor fi analizate progresele inregistrate in reformele asumate de autoritatile romane si va fi discutata si cererea Romaniei de a modifica anele criterii de performanta.

O misiune comuna a FMI, Comisiei Europene si Bancii Mondiale s-a aflat la Bucuresti in perioada 27 aprilie-9 mai pentru prima evaluare a noului acord. Cu aceasta ocazie, Guvernul s-a angajat ca pana la data board-ului sa adopte ordonanta privind restructurarea ANAF, sa inventarieze toate arieratele companiilor de stat si sa prezinte o noua formula de calcul a tarifelor la gaze naturale. Totodata, guvernantii mai trebuie sa elimine subventiile la energia termica pana la sfarsitul lunii august si sa desfiinteze in vara acestui an peste 7.000 de posturi din societatile feroviare, companiile energetice si Posta Romana.

Noul acord este de de tip preventiv si prevede folosirea celor 3,5 miliarde de euro de la FMI doar in situatii de urgenta.

×