x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie FMI a cerut aprobarea legii bugetului de stat până în prima decadă a lunii decembrie

FMI a cerut aprobarea legii bugetului de stat până în prima decadă a lunii decembrie

06 Noi 2009   •   00:00

Fondul Monetar Internaţional a cerut aprobarea legii bugetului de stat până în prima decadă a lunii decembrie, respectiv înaintea datei de 10 decembrie când are loc şedinţa board-ului Fondului, a declarat astăzi preşedintele Traian Băsescu, după întâlnirea cu delegaţia FMI.

El a mai precizat că o altă solicitare a FMI se referă la adoptarea legii responsabilităţii fiscale înainte de sfârşitul anului. "Celelalte elemente de condiţionalităţi sunt discutate şi pot fi gestionate", a afirmat Traian Băsescu. El a mai spus că promulgarea legii salarizării unitare şi a legii cu privire la desfiinţarea unor agenţii guvernamentale fac parte din condiţiile rezolvate de România. "Deci, sunt şi elemente pozitive, dar sunt două chei ­ Guvern legitim pentru a rezolva problemele legislative", a mai spus şeful statului.

Băsescu a adăugat că a recepţionat mesajul Parlamentului cu privire la hotărârea prin care se cerea Guvernului Boc să transmită bugetul de stat pe anul 2010. "Hotărârea trimisă de Parlament nu poate fi opusă legii de organizare a Guvernului, care spune foarte clar că un guvern care a primit votul de neîncredere în Parlament nu mai poate transmite Parlamentului proiecte de lege", a mai spus preşedintele Băsescu.

×
Subiecte în articol: economic