x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Fostul şef al Merrill Lynch şi-ar redecora biroul de la Ikea

Fostul şef al Merrill Lynch şi-ar redecora biroul de la Ikea

21 Sep 2009   •   00:00

John Thain, fostul director executiv de la Merrlill Lynch dat afară după ce şi-a decorat biroul cu mobilă valorând 1,2 milioane de dolari, spune acum că ar fi trebuit să cumpere mai ieftin de la Ikea, transmite Bloomberg.

"Am decorat in stilul birourilor Merrill, ceea ce era foarte foarte frumos" a spus ieri Thain într-un discurs la Philapdelphia. "A fost o greşeală şi îmi pare rău că am făcut asta. Dacă ar trebui să o fac din nou, aş mobila de Ikea" a spus el. Remaercile sale au fost primite cu râsete şi apluze la University of Pennsylvania's Wharton Business School.

Thain, de 54 de ani, a dat înapoi din proprii bani cele 1,2 milioane de dolari folosiţi pentru redecorarea unui birou, două săli de conferinţe şi o zonă de recepţii. A fost dat afară după ce Bank of America a terminat de cumpărat la 1 ianuarie Merrill Lynch printr-o tranzacţie de 29 de miliarde de dolari. Mobila includea o comodă de 35.000 de dolari şi un piedestal antic de 25.000 de dolari.

"John, opreşte la Ikea oricând" spune Mona Astra Liss, purtător de cuvânt pentru retailer
Merrill a înregistrat pierderi de 15,3 miliarde de dolari în trimestrul 4 2008, ceea ce a făcut ca Bank of America să ceară ajutor de urgenţă de la Guvernul Sua. În plus, rapoartele arată că executivii au accelerat acordarea de bonusuri la Merrill înainte de terminarea achiziţiei. Totalul acestora a fost de 3,6 miliarde de dolari.

Thain a spus că el nu a grăbut acordarea de bonusuri şi ascunderea acestora pentru acţionari iar Bank of America n-ar fi trebuit să fie surprinsă de pierderile din cel de-al patrulea trimestru.
"Când am fost concediat în ianuarie şi ei au spus ‚Thain a accelerat secret bonusurile, au minţit'" a spus Thain. "Şi asta i-a băgat într-o mare problemă, deoarece există un document care spune că, în fapt, bonusurile au fost convenite în septembrie" a mai spus el.
 
Atât Securities and Exchange Comission (SEC- Comisia Americană de Valori Mobiliare), precum şi Andrew Cuomo, procurorul general al statului New York investighează achiziţia Merrill, şi dacă Ken Lewis, şeful Bank of America, nu a informat acţionarii băncii când se decidea fuziunea de pierderile care se adunau şi de bonusurile de 3,6 miliarde de dolari. 

×
Subiecte în articol: economic