x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Francezii apara marca Danone

Francezii apara marca Danone

de Daniela Ivan    |    25 Iul 2005   •   00:00

Zvonurile legate de preluarea Danone (Franta) de catre PepsiCo (SUA) au saltat, saptamana trecuta, pretul actiunilor grupului francez cu 14%, pana la nivelul de 91,9 de euro pe unitate.
Cererea mare pentru actiunile Danone a fost alimentata de informatiile aparute in Financial Times, conform carora PepsiCo a angajat bancile Morgan Stanley si UBS pentru a consilia o posibila oferta pentru grupul Danone, producator al iaurturilor cu acelasi nume si al apei minerale Evian. Se pare ca grupul PepsiCo ar pregati o preluare ostila a companiei franceze, avand in vedere ca peste 80% din capitalul Danone se tranzactioneaza liber la bursa.

REPLICI. Reprezentantii companiei Danone spun ca nu au fost informati de catre PepsiCo in legatura cu preluarea acestei participatii. Potrivit regulilor interne ale grupului alimentar, investitorii sunt obligati sa informeze compania in legatura cu orice achizitie care depaseste 0,5% din titlurile Danone. Pe de alta parte, purtatorul de cuvant al PepsiCo, Tod MacKenzie, a calificat informatiile drept "pure speculatii" si a adaugat ca nu are nimic de comentat. Surse din interiorul companiilor au confirmat ca nu a existat un contact intre reprezentantii Danone si cei ai PepsiCo.

IMPLICARE
Primul-ministru francez, Dominique de Villepin, a afirmat ca Guvernul pe care il conduce este ingrijorat de o posibila preluare a grupului Danone de catre PepsiCo si a avertizat ca va proteja interesele Frantei in aceasta problema. El a declarat reporterilor ca Danone este unul dintre "stindardele" industriei franceze si ca "orice solutie strategica trebuie sa aiba la baza protejarea intereselor grupului", dar si a industriei tarii.

×
Subiecte în articol: economic pepsico