x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Franks: Inflaţia a început să scadă şi va continua trendul, dar va închide anul probabil peste 5%

Franks: Inflaţia a început să scadă şi va continua trendul, dar va închide anul probabil peste 5%

01 Aug 2011   •   07:31

Rata inflatiei a scazut in ultima perioada si va continua aceasta tendinta, dar este posibil sa inchida acest an peste intervalul tintit de Banca Nationala a Romaniei, de 5%, a declarat seful misiunii de evaluare a FMI, Jeffrey Franks.

"Inflatia a inceput sa scada si ne asteeptam ca aceasta scadere sa continue in continuare pe fondul un recolte agricole bune. Cu toate acestea, este posibil ca inflatia sa se mentina peste intervalul tintit de BNR de 5% la sfartitul acestui an", a declarat Franks.

Guvernul estimeaza pentru trimestrul al doilea o crestere a Produsului Intern Brut cu 0,3-0,4% fata de primul trimestru si o rata a inflatiei la sfarsitul anului de 4,8%, sub prognoza BNR, au declarat agentiei MEDIAFAX surse guvernamentale.

Cifrele au fost discutate in intalnirile avute sambata si duminica de reprezentantii Guvernului cu membrii delegatiei Fondului Monetar International, Comisiei Europene si Bancii Mondiale, la care a participat si premierul Emil Boc, au aratat sursele.

FMI a mentinut prognoza de crestere economica la 1,5% pentru acest an si a redus cu 0,2 puncte procentuale estimarea pentru anul viitor, de la 3,9% la 3,7%.

×
Subiecte în articol: FMI bnr PIB franks fmi inflatie 2011