x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie G7 opimist: Economia mondială urmează să pornească în acest an

G7 opimist: Economia mondială urmează să pornească în acest an

de Ovidiu Ciutescu    |    25 Apr 2009   •   00:00

Economia mondială urmează să pornească în acest an, chiar dacă persistă riscuri, au estimat puterile G7, angajându-se pe de altă parte să evite restricţiile în comerţul internaţional. La sfârşitul reuniunii de la Washington, cele mai bogate şapte ţări din lume s-au angajat să întreprindă "toate actele necesare" pentru o revenire a creşterii şi mai ales "să continue să injecteze capital în instituţiile financiare", citează AFP şi Agerpres.



Grupul G7 s-a angajat de asemenea "să ia toate măsurile necesare pentru a asigura forţa instituţiilor a căror importanţă este vitală pentru întregul sistem financiar. Datele recente sugerează că ritmul de declin al economiilor noastre a încetinit şi că apar anumite semne de stabilizare. Activitatea economică urmează a fi reluată mai târziu în cursul anului în cadrul unor perspective încă deprimante şi unor riscuri puternice ".


G7 a indicat de asemenea că "supraveghează atent pieţele de schimb" şi "cooperează în acest domeniu pentru a se evita mişcări bruşte ce ar putea avea consecinţe dăunătoare pentru stabilitatea economică şi financiară". El a repetat angajamentul membrilor săi de a coopera în materie de reformă a reglării financiare insistând totodată asupra "eforturilor naţionale" ce trebuie făcute în materie.

×
Subiecte în articol: economic