x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Gaz de France nu mai este candidat la Nabucco

Gaz de France nu mai este candidat la Nabucco

20 Feb 2008   •   00:00

Compania Gaz de France nu mai este candidat pentru vreun loc de partener la construirea gazoductului Nabucco, potrivit lui Herve Novelli, secretar de stat pentru Comerţ Exterior în cadrul cabinetului francez



Compania Gaz de France nu mai este candidat pentru vreun loc de partener la construirea gazoductului Nabucco, potrivit lui Herve Novelli, secretar de stat pentru Comerţ Exterior în cadrul cabinetului francez. Conform cotidianului francez “La Tribune”, decizia este “un revers strategic care a rezultat din ostilitatea Turciei”. Novelli a continuat: “am luat act şi regretăm (...) Este într-adevăr păcat pentru că oferta (de participare a Gaz de France ­ n.r.) avea toate calităţile pentru a fi reţinută”. Turcia a respins candidatura companiei Gaz de France, publicaţia franceză că aceasta a fost o “pedeapsa” pentru votul din Parlamentul francez în care s-a recunoscut genocidul armean. “Pentru aceleaşi motive grupul petrolier francez Total a fost deja exclus din proiect”, continuă “La Tribune”.
Grupul gazifer francez a anunţat după acceptarea germanilor de la RWE drept cel de-al şaselea partener la compania de proiect care va dezvolta conducta că “a luat decizia de a studia şi alte programe de transport al gazelor din această parte a Europei, cum este proiectul ruso- italian South Stream”.

×
Subiecte în articol: economic gaz france