x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ghid de întreținere pentru trotinete și biciclete electrice - 5 aspecte de care să ții cont

Ghid de întreținere pentru trotinete și biciclete electrice - 5 aspecte de care să ții cont

05 Aug 2024   •   12:20
Ghid de întreținere pentru trotinete și biciclete electrice - 5 aspecte de care să ții cont

Îți plac plimbările cu trotineta electrică și vrei să te bucuri cât mai mult de experiența pe care ți-o oferă? Este momentul să afli mai multe despre întreținerea trotinetelor și bicicletelor electrice! Tot ce trebuie să știi, de la inspecția roților la verificarea bateriei și depozitarea corectă, găsești în ghidul de pe această pagină. Îți spunem care sunt cele mai importante 5 aspecte de care să ții cont pentru rutina de întreținere a trotinetelor electrice și bicicletelor electrice și cum te asiguri că rămân la fel de sigure și eficiente la fiecare plimbare.

Cum întreții corect trotineta și bicicleta electrică

Trotineta electrica pentru adulți și bicicleta electrică au componente ce necesită îngrijire constantă și o inspecție tehnică amănunțită cel puțin o dată pe an. Este cel mai bun mod prin care te poți asigura că trotineta ta preferată funcționează corect și îți oferă siguranță la fiecare plimbare. Dacă utilizezi trotineta electrică de adulți zilnic ca mijloc de deplasare prin oraș, îți recomandăm să crești frecvența verificărilor tehnice pentru a evita orice disconfort. 

 

Verifică atent roțile trotinetei sau bicicletei electrice

 

Roțile trotinetei și bicicletei electrice sunt predispuse la uzură mult mai accelerată comparativ cu alte componente. Acestea intră zilnic în contact cu suprafețe foarte dure, așa cum este asfaltul, și cu o temperatură ridicată, mai ales în sezonul cald. De aceea, acestea trebuie verificate constant pentru a preveni uzura completă sau disconfortul creat de roțile neechilibrate și dure. Îți recomandăm să alegi un set de roți de trotinetă adaptate intensității și frecvenței deplasărilor, dar și suprafeței pe care o utilizezi. 

Sistemul de frânare și accelerare al trotinetei și bicicletei electrice

Buna funcționare a sistemului de frânare și al celui de accelerare este esențială pentru siguranța ta în trafic, respectiv eficiență. De aceea este recomandat să verifici atent modul în care acestea funcționează și timpul de răspuns înainte de fiecare plimbare. De asemenea, este indicat sa înlocuiești componentele uzate ale sistemului de frânare de la primele semne, tocmai pentru a evita orice eveniment neplăcut în trafic. De la mânerul prin care acționezi frâna și accelerația la cablurile de legătură și plăcuțele de frână, fiecare piesă te ajută să te bucuri de o plimbare liniștită și relaxantă. 

Revizia anuală într-un atelier pentru trotinete electrice

Este recomandat să duci anual trotineta electrică la o revizie profesională într-un atelier autorizat. În funcție de frecvența și intensitatea plimbărilor, poți verifica mai des trotineta într-un atelier. Revizia anuală înseamnă o verificare temeinică a trotinetei sau a bicicletei electrice, ce cuprinde o analiză specializată a bateriei electrice, a sistemului de frânare și a roților. Astfel poți depista orice neregulă și poți beneficia de sfaturile unui profesionist pentru întreținerea trotinetei tale. 

Verificarea bateriei, performanța și durata de viață

Atât trotineta electrică, cât și bicicleta electrica sunt eficiente datorită bateriei. Aceasta are diferite valori de putere și crește eficiența în trafic, micșorând astfel timpul de deplasare. Trotineta electrică nu poate funcționa fără o baterie puternică, de aceea verificarea acesteia este un pas esențial din rutina de întreținere. Cele mai importante valorii pe care trebuie să le cunoști sunt durata de viață și nivelul de performanță al bateriei, indicatori care te ajută să înțelegi dacă aceasta mai este eficientă sau dacă trebuie înlocuită. 

Curățarea și depozitarea corectă a trotinetelor și bicicletelor electrice

Trotinetele electrice și bicicletele electrică intră în contact cu o mulțime de factori externi dăunători, așa cum sunt praful, murdăria, umezeala și fluctuațiile de temperatură. Este indicat să cureți constant trotineta și bicicleta, după fiecare utilizare. Astfel eviți depunerile de murdărie, care, pe lângă aspectul inestetic, pot afecta și buna funcționare a trotinetei. Cât despre depozitare, îți recomandăm să protejezi trotineta și bicicleta electrică cu ajutorul unei huse atunci când nu le utilizezi. Alege un loc uscat cu o temperatură constantă, ferit de razele puternice ale soarelui. Îți recomandăm să optezi pentru o trotineta electrică pliabilă și/ sau o  bicicleta pliabilă, mai ales dacă locuiești într-un apartament și spațiul de depozitare este limitat. 

 

Dacă vrei să te bucuri cât mai mult timp de bicicleta sau trotineta electrică, asigură-te că îi oferi îngrijirea și atenția de care are nevoie cu o rutină corectă și efectuată la timp.

Sursa foto: Freepik

×