x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Greva la CFR

Greva la CFR

26 Feb 2004   •   00:00

S-a deschis sezonul protestelor sindicale de primavara.

Pentru ziua de Martisor, federatiile din transportul feroviar ne fac cadou o greva de avertisment de doua ore. "Nici un tren nu va circula luni, intre orele 7:00 si 9:00", a declarat ieri Gheorghe Popa, secretar general al Federatiei Miscarea Comerciala.

PARTICIPANTI. Ca urmare a esecului negocierilor purtate cu administratiile, peste 95% dintre cei 60.000 de angajati din ramurile de transport feroviar au fost de acord sa participe la greva, a precizat Popa. "Vor intrerupe lucrul toti impiegatii de miscare, operatorii casieri, magazionerii comerciali, revizorii tehnici de vagoane, personalul care se ocupa de intretinerea liniilor de cale ferata, cei care se ocupa de semnalizarea trenurilor, mecanicii, ajutorii de mecanici", a declarat acesta. Totusi, Federatia Mecanicilor de Locomotiva va decide abia azi sau maine, in cadrul Congresului National, data si ora grevei de avertisment si a grevei generale, se arata intr-un comunicat al Blocului National Sindical.

SOLICITARI. Feroviarii cer marirea salariilor cu 12%, stoparea concedierilor colective, asigurarea echipamentelor de protectie si a unor conditii decente de munca, precum si acordarea tichetelor de masa. Pana in momentul de fata, sindicalistii au obtinut - potrivit liderilor sindicali - o majorare salariala de doar 3%.

×
Subiecte în articol: economic