x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Grupul austriac Kapsch vrea să cumpere companii româneşti şi să-şi crească afacerile în România de 30 de ori până în 2014

Grupul austriac Kapsch vrea să cumpere companii româneşti şi să-şi crească afacerile în România de 30 de ori până în 2014

de Daniel Ionaşcu    |    18 Noi 2011   •   11:29
Grupul austriac Kapsch vrea să cumpere companii româneşti şi să-şi crească afacerile în România de 30 de ori până în 2014

Grupul austriac IT&C Kapsch va investi, in urmatorii trei ani, intre 7 si 10 milioane de euro in dezvoltarea filialei din Romania, investitii in urma carora veniturile vor depasi 15 milioane de euro la finele anului 2014, a declarat, joi, directorul general al Kapsch SRL, Dan Roman.

Anul trecut, potrivit datelor de la Registrul Comertului, afacerile Kapsch in Romania au atins 2,48 milioane de lei, iar pierderile s-au apropiat de 100.000 lei.

"O parte din aceste investitii va fi directionata catre achizitia de firme de pe piata locala. Pentru a raspunde eficient nevoilor clientilor, aceste firme provin din zona de tehnologie si servicii software sau firme care poseda deja competente solide in domeniile principale de activitate Kapsch in Romania", a spus Roman intr-o conferinta dedicata inaugurarii oficiale a subsidiarei locale, Kapsch SRL.

Prezent la eveniment, directorul general al Kapsch Group, Kari Kapsch, a afirmat ca grupul a reusit, in ultimii ani, sa inregistreze cresteri semnificative si sa faca achizitii rentabile, fiind pregatit sa investeasca selectiv, in functie de strategia si cerintele clientilor sai.

Cine este seful subsidiarei din Romania

Dan Roman a condus operatiunile S&T Romania in ultimii 10 ani, pana la finele lunii mai a acestui an. S&T Romania este membra a grupului austriac S&T, unul dintre cei mai importanti furnizori de consultanta IT, solutii si servicii IT pentru clientii din Europa Centrala si de Est, cu afaceri de peste 400 milioane de euro in 2010.

Grupul furnizeaza solutii si servicii IT&C in trei mari arii de interes, respectiv mediul enterprise, prin divizia Kapsch BusinessCom, sisteme inteligente de transport, prin Kapsch TrafficCom, si operatori de telecom si feroviari, prin Kapsch CarrierCom.

"Kapsch se adreseaza pietei locale cu un mix de solutii si servicii (...) Oferim, de exemplu, solutii complexe pentru centre de date, solutii integrate pentru comunicatii si securitate, consultanta in domeniul infrastructurii si al aplicatiilor IT. De asemenea, furnizam solutii pentru cloud computing, solutii de gestiune a relatiilor cu clientii (CRM), servicii de integrare bazate pe arhitecturi orientate pe servicii (SOA), solutii de content si managementul documentelor. Aceste servicii se ofera atat in mod traditional, cat si prin preluarea intregii raspunderi de catre noi pentru unele categorii de servicii - outsourcing", a spus Roman.

Grupul a intrat in Romania in 2009, prin divizia Kapsch BusinessCom, care a inceput sa deserveasca o serie de clienti globali cu prezenta locala.

Infrastructura, tinta principala

Potrivit datelor grupului, divizia Kapsch CarrierCom participa deja in Romania, in cadrul unor consortii de firme, la licitatii pentru introducerea sistemelor de comunicatii GSM-R ca o componenta a constructiei de cai ferate moderne.

Totodata, simultan cu dezvoltarea infrastructurii rutiere locale, Kapsch vrea sa participe la proiecte pentru sisteme inteligente de transport prin divizia Kapsch TrafficCom.

"Grupul Kapsch a urmarit permanent evolutia pietei locale IT&C din Romania, iar atunci cand am avut posibilitatea de a transpune in practica planurile de afaceri impreuna cu o echipa de management experimentata, am profitat de oportunitatea oferita. Sunt sigur ca in scurt timp, bazandu-ne pe calitatea membrilor echipei si beneficiind de transferul de know-how din interiorul grupului, Kapsch Romania va deveni si un puternic jucator local, un element de crestere a diviziei Kapsch BusinessCom in Europa Centrala si de Est", a afirmat directorul general al Kapsch BusinessCom, Franz Semmernegg.

Kapsch, firma de familie si una dintre cele mai vechi din Europa

Cu sediul la Viena, grupul Kapsch si-a inceput activitatea in anul 1892 ca o firma de familie si este prezent cu subsidiare si reprezentante in peste 30 de state, avand peste 4.000 de angajati.

La nivelul anului fiscal 2011, incheiat in luna martie, grupul Kapsch a inregistrat vanzari de aproximativ 830 milioane de euro.

×