x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Hoară: “Nu se pune problema ca eu să renunţ la CA-uri şi AGA!”

Hoară: “Nu se pune problema ca eu să renunţ la CA-uri şi AGA!”

de Gabriela Mladin    |    17 Mai 2010   •   00:00
Hoară: “Nu se pune problema ca eu să renunţ la CA-uri şi AGA!”
Sursa foto: sutu.ro/

Democrat-liberalul, Marcel Hoară, preşedintele Agenţiei Române pentru Dezvoltarea Durabilă a Zonelor Industriale, aflată în subordinea Ministerului Economiei, "specialistul" trimis de Adriean Videanu în majoritatea Consiliilor de Administraţie şi a Adunările Generale ale Acţionarilor societăţilor deţinute de minister, nu crede că şeful său îi va cere demisia. Măsura luată de Sebastian Vlădescu nu se va aplica şi la Ministerul Economiei. "Dacă, totuşi, mi se va cere acest lucru, voi renunţa cu plăcere", susţine Hoară.

Preşedinte al Consiliului de Administraţie al Complexului Energetic Rovinari, membru în Consiliul de Administraţie al Complexului Energetic Craiova SA , membru în CA-ul societăţii Cupru Min Abrud SA, administrator special la Uzina Mecanică Sadu, membru în Adunarea Generală a Acţionarilor la SC Conpet SA Ploieşti, toate aflate în subordinea Ministerului Economiei, preşedintele Agenţiei Române pentru Dezvoltarea Durabilă a Zonelor Industriale, "omniprezentul", Marcel Hoară susţine că măsura luată de ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu, nu se va aplica şi la "Economie".

"Pe mine nu mă afectează deciziile luate de Vlădescu şi, nu cred că la Ministerul Economiei se va lua o astfel de măsură. Dacă, totuşi, Adi Videanu îmi va cere să demisionez, ceea ce nu cred, o voi face cu plăcere", susţine Marcel Hoară.

Vineri, Sebastian Vlădescu a semnat vineri un ordin prin care le cere tuturor secretarilor de stat şi membrilor cabinetelor acestora să se retragă din consiliile de administraţie şi adunările generale ale acţionarilor. În cazul în care, până luni, 17 mai 2010, nu se va pune în aplicare acest ordin, ministrul Finanţelor Publice va cere demiterea secretarilor de stat şi a membrilor cabinetelor acestora, se arată într-un comunicat.

Revenind la Hoară, pe lângă calitatea de membru în CA-uri, AGA, preşedinte de Agenţie a Ministerului Economiei, administrator special la societăţile statului, patron şi administrator la firmele sale, democrat-liberalul mai doreşte o poziţie. Pe cea de preşedintele al organizaţiei judeţene a PD-L Gorj.

×
Subiecte în articol: economic