x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ialomiţianu, despre creşterea pensiilor şi salariilor: Suntem în negocieri cu FMI

Ialomiţianu, despre creşterea pensiilor şi salariilor: Suntem în negocieri cu FMI

30 Ian 2012   •   12:09
Ialomiţianu, despre creşterea pensiilor şi salariilor: Suntem în negocieri cu FMI

Ministrul de Finante Gheorghe Ialomitianu a declarat, astazi, la finalul BPN al PDL, ca Guvernul negocieaza cu delegatia FMI la Bucuresti pe marginea unei eventuale cresteri de pensii si salarii si a precizat ca un procent de crestere va putea fi cunoscut de abia dupa analiza expertilor Fondului cu privire la indicatorii macroeconomici.

"Suntem in negocieri cu Fondul Monetar. Noi, tot timpul, am cuprins in scrisoarea cu Fondul si cu Comisia Europeana ca atunci cand avem o crestere economica sustenabila sa luam in calcul si cresteri de pensii si salarii, o crestere modesta. Tot timpul am discutat lucrul acesta", a declarat Gheorghe Ialomitianu, potrivit Agerpres.

Ministrul Finantelor a mai spus ca nu poate preciza la acest moment procentul de crestere pentru ca "suntem in negocieri cu Fondul, suntem parteneri". Despre sursele de finantare in baza carora ar urma sa opereze preconizata crestere de pensii si salarii, Ialomitianu a declarat ca acestea vor fi identificate in urma analizei pe care experti ai FMI o deruleaza in aceasta perioada.

'Cei de la Fond si Comisia Europeana analizeaza prognoza de crestere economica, analizeaza si veniturile, prognoza de crestere a veniturilor pentru 2012. Analizeaza si intreaga procedura de atragere de fonduri europene si investitiile pe care le avem in buget. Sunt multe analize facute de Fond. Noi suntem in negocieri si cat suntem in negocieri nu putem sa dam o cifra', a mai spus ministrul de Finante.

×