x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie IMM-urile au lansat #stopsplitTVA pe Facebook

IMM-urile au lansat #stopsplitTVA pe Facebook

de Adrian Stoica    |    26 Sep 2017   •   13:55
IMM-urile au lansat #stopsplitTVA pe Facebook
Sursa foto: DIANA OROS

Consiliul Naţional pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) a demarat o campanie publică împotriva obligativităţii ca, de la 1 ianuarie 2018, toate firmele să plătească TVA într-un cont separat, solicitând ca măsura să se aplice voluntar sau doar celor care fac afaceri cu statul. Florin Jianu, preşedintele CNIPMMR, a anunţat că această campanie se va derula în mediul online, inclusiv pe Facebook, cu hashtagul #stopsplitTVA.

"Am demarat o petiţie online, care are deja peste 1.000 de semnatari în trei zile, în condiţiile în care nu am făcut public până acum acest lucru. Semnarea acestei petiţii este o asumare serioasă, care se face în doi paşi, respectiv o primă înregistrare, după care primeşti un mail şi trebuie să confirmi, deci cred că întreprinzătorii care au semnat şi-au asumat acest lucru, nu este ceva de suprafaţă", a declarat Florin Jianu, preşedintele CNIPMMR, într-o conferinţă de presă. Reprezentaţii Consiliului pentru IMM-uri vor fi prezenţi astăzi la Comisia de buget-finanţe din Camera Deputaţilor, unde se va discuta ordonanţa prin care a fost introdusă această măsură.

"Punctul nostru de vedere este ca Split TVA să se aplice în mod voluntar, cine vrea, sau o altă variantă este de aplicare doar în relaţia cu statul, în niciun caz să nu fie obligatoriu acest lucru în relaţia întreprinzător-întreprinzător, întrucât va bloca economia",  Florin Jianu, preşedintele CNIPMMR.

Un sondaj realizat de CNIPMMR, dat publicităţii la începutul lunii septembrie, arată că 97,5% dintre respondenţi nu susţin plata defalcată a TVA şi tot o pondere de 97,5% consideră că această modificare va avea efecte negative asupra activităţii firmei lor.

În timp ce ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, susţine că mii de firme vor să aplice TVA defalcat chiar de la 1 octombrie, reprezentanţii CNIPMMR susţin că măsura va bloca economia

 

 

×