x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Immoeast vinde proprietăţile din România

Immoeast vinde proprietăţile din România

de Daniela Ivan    |    22 Sep 2009   •   00:00

Immoeast, cel mai mare dezvoltator imobiliar austriac, urmează să vândă active din România şi un mall din Moscova pentru a-şi reduce expunerea pe piaţa românească şi pe cea rusă, a declarat directorul general al grupului, Eduard Zehetner.



"Suntem supraimplicaţi pe anumite pieţe, precum România sau sectorul centrelor comerciale din Moscova. Nu suntem constrânşi de împrejurări şi vom vinde pentru a ne restructura portofoliul după cum dorim", a afirmat Zehetner într-un interviu acordat săptămâna trecută agenţiei Bloomberg. Immoeast deţine 72 de proprietăţi pe piaţa românească, în valoare totală de 750 milioane de euro, reprezentând circa 13% din portofoliul grupului. România este cea mai mare piaţă pentru Immoeast.

"Vânzarea de active în România ar putea avea logică dacă va genera un flux bun de numerar şi dacă pot investi banii mai bine în altă parte. Poate că ar fi bine să vândă unele proprietăţi finalizate şi să investească pe partea de dezvoltare", a afirmat analistul Erste Bank Gernot Jany.

×
Subiecte în articol: economic