x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Începe Rabla pentru electrocasnice și TV

Începe Rabla pentru electrocasnice și TV

24 Mai 2019   •   10:06
Începe Rabla pentru electrocasnice și TV

Cea de-a doua ediție a Programului Rabla pentru electrocasnice va demara din 24 mai și va fi extins și la achiziția de televizoare și mașini de spălat vase. Bugetul pentru acest an este de 40 milioane de lei, dublu față de 2018. Banii se vor acorda sub formă de vouchere, a căror sumă crește în funcție de eficiența energetică a echipamentului nou achiziționat.

Se vor acorda 200 lei pentru mașini de spălat rufe cu eficiență energetică A++, 300 lei pentru mașini de spălat vase cu eficiență A++, 400 lei pentru mașini de spălat vase cu eficiență energetică A+++, 400 lei pentru aparate de aer condiționat, cu eficiență energetică la răcirea A+++/A++, 300 lei pentru frigidere/combine frigorifice/congelatoare cu eficiență energetică A++, 400 lei pentru frigidere cu eficiență A+++. La achiziția unui televizor cu eficiență energetică A, consumatorul primește un voucher de 200 lei, în timp ce pentru un aparat cu eficiență energetică A+, suma ajunge la 500 lei.

Mașinile de spălat vase au fost introduse în program cu scopul de a contribui la economisirea apei și protejarea mediului.

 

 

×