x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

11 Oct 2006   •   00:00
TEXTILE. Pana in 2010, circa 33% din cele 1.200 de firme din Romania, din industria textila, care lucreaza in sistem lohn direct sau indirect vor da faliment. Principala cauza va fi lipsa tehnologiei avansate utilizate in productie. "60% din tesaturile care merg la export, din Romania, sunt realizate in cadrul companiilor lohn", a explicat Dietmar C Stiel, director general al companiei Avanz Management Consuting SRL. (Elena Stan)

CREDITE. HVB Banca pentru Locuinte a lansat doua produse de economisire-creditare, ambele in lei. Valoarea minima a unui contract Bauspar este de 3.000 de lei. Pentru produsul Constant, disponibil in doua variante, dobanda bonificata la soldul economisit este de 2%, iar dobanda la creditare de 4,5% pe an. Produsul Avantaj ofera posibilitatea obtinerii unui bonus suplimentar de 50% din dobanda bonificata la soldul economisit de 3%. Dobanda la creditare este de 5,9% pe an. Clientul trebuie sa economiseasca minimum 40% din suma contractata, pentru a primi de la stat o prima anuala de 15% din suma depusa in anul respectiv.

GOOGLE CUMPARA YOUTUBE. Google va cumpara YouTube pentru suma de 1,56 miliarde de dolari. YouTube pune la dispozitia utilizatorilor in jur de 100 milioane clipuri video zilnic, prin upload facut de clienti. Inregistrarile incalca uneori dreptul de copyright. Mai multi analisti considera drept "nebuneasca" actiunea Google, referindu-se la eventualele procese pentru incalcarea drepturilor de autor. (Alexandru Radescu)

×
Subiecte în articol: economic