x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

10 Oct 2006   •   00:00
TRANSPORTURI. Ieri a fost introdusa in circulatia feroviara o rama electrica tip Z 6100 cumparata din Franta, reconditionata si modernizata la Remar Cluj. Aceasta va circula pentru prima data pe calea ferata romana pe ruta Bucuresti-Brasov si retur, cu o viteza de 120 km pe ora, si a costat 1,3 milioane de euro. "O rama, este formata din trei vagoane, cu 370 de locuri din care 200 pe scaun", a explicat Alina Predescu, seful biroului de presa CFR Calatori. (Elena Stan)

RAZBOIUL BURSELOR. Bursa de la Sibiu (BMFMS) acuza cu duritate decizia actionarilor Bursei de Valori Bucuresti (BVB), care au certificat prin vot esecul fuziunii dintre cele doua institutii. "Bursa din Sibiu a fost tratata ca «un copil orfan», caruia i se face o favoare fiind bagat in seama de BVB", spune intr-un comunicat presedintele BMFMS, Teodor Ancuta. In replica, directorul general al BVB, Stere Farmache, spune ca fuziunea cu BMFMS a fost doar una dintre solutiile de introducere a instrumentelor financiare derivate tranzactionate acum doar la Sibiu. (A.N. Ionescu)

MARI PROIECTE. Pe malul lacului Grivita, in Straulesti, se va construi un complex rezidential ce ofera la vanzare 540 de apartamente si vile. Constructia proiectului este estimata la circa 100 de milioane de euro, potrivit investitorului Green Lake Development. In total, proiectul va avea 545 de unitati locative, care cuprind 17 tipuri de case, de la garsoniere la vile de sase camere, cu suprafete de la 79 de metri patrati la 467 de metri patrati. (Daniela Ivan)

×
Subiecte în articol: economic