x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

09 Oct 2006   •   00:00
ACTIONARIAT RAFO ONESTI. Presedintele AVAS, Razvan Orasanu, a solicitat reprezentantilor companiei Calder-A, care are incheiat un contract de novatie cu Balkan Petroleum pentru preluarea Rafo Onesti, sa dezvaluie intregul actionariat al societatii. Pana la indeplinirea cerintelor AVAS nu isi va da acordul pentru novatia contractului de privatizare a Rafo. "In cazul incheierii novatiei, fara acordul AVAS, Balkan Petroleum ar suporta penalitati de 100% din pretul platit pe pachetul de actiuni, respectiv 11,4 milioane de dolari", precizeaza AVAS. Vinuri. Chinezii prefera mancarurile traditionale romanesti acompaniate de vinurile de la "Domeniul Coroanei Segarcea" si spumantele de la "Veritas Panciu". O delegatie de oameni de afaceri ai Republicii Populare China s-a intalnit sambata, la Casa Vinului - Dr. Pusca, cu oneologul dr. ing. Ec. Ion Pusca, unde au participat la o degustare de vinuri traditionale romanesti.

VINE FMI. Premierul Tariceanu incepe azi discutiile consultative cu expertii Fondului Monetar International (FMI), la un an de la esuarea negocierilor pentru continuarea acordului stand-by pe fondul solicitarilor institutiei financiare de revizuire a politicii bugetare, respinse de autoritati. Tariceanu va primi la Palatul Victoria o delegatie a Fondului Monetar International (FMI) condusa de Emmanuel van der Mensbrugghe, aceasta fiind prima intalnire intre seful Guvernului si fostul negociator-sef al FMI cu Romania, dupa incetarea acordului stand-by.

GIGACALORIE. S-au stabilit preturile locale de referinta pentru abonatii retelelor de termoficare din alte 12 localitati, potrivit Autoritatii in domeniul energiei (ANRE). Astfel, orasul Navodari "intra" pe locul 3 in topul localitatilor cu cea mai scumpa caldura, cu 212,14 lei noi/gigacalorie. Craiovenii vor plati 127,89 lei/Gcal, locuitorii Devei - 118,78 lei, galatenii - 122,59 lei, constantenii - 146,79 lei, in timp ce o parte din locuitorii Vaii Jiului vor da intre 120 si 134 de lei noi pentru o gigacalorie. (A.N. Ionescu)

×
Subiecte în articol: economic